NYHETSBREV

ABB leverer automatisering til spesialskip

ABB skal for første gang levere fullintegrerte kraft-, fremdrifts- og automatiseringssystem til spesialfartøy for dypvannsoperasjoner som bygges i Kina.

Joachim Seehusen
7. mai 2015 - 15:04

Løsningen gir økt energieffektivitet, sikkerhet og pålitelighet, skriver selskapet i en pressemelding.

 – Systemene for kraft, automatisering, sikkerhet og beslutningsstøtte blir stadig mer avanserte. Når de blir tett sammenkoblet og kan utveksle informasjon, er fordelene signifikante, sier Sindre Sætre, leder for ABBs marinevirksomhet i Norge.

Reduserte investeringskostnader

Sætre nevner reduserte investeringskostnader, optimalisert vedlikehold, forbedret kontroll på kraftsystemene og økt tilgjengelighet på utstyret.

ABBs løsninger kombinerer elektriske fremdriftssystem, kraftproduksjon, kraftdistribusjon og automatisering basert på 800xA styringssystem. ABBs avanserte kraftsystem er godkjent for de mest krevende operasjoner med dynamisk posisjonering, DP3, med såkalt lukket buss. Det øker sikkerheten og reduserer drivstofforbruk, utslipp og vedlikeholdskostnader.

Bygges i Kina

Løsningene skal brukes på et avansert rørleggingsfartøy med stor løftekapasitet som bygges av Wuchang Shipbuilding Industry Group Co., Ltd i Kina. ABB i Norge vil stå for leveransene til verftet.

Det nye fartøyet er beregnet for operasjoner på ultradype havområder og trenger maksimal nøyaktighet og tilgjengelighet. Derfor ønsker både eier og operatører økt integrasjon og enklere brukergrensesnitt for drift og vedlikehold av de ulike systemene om bord.

Les også: Vil bli verdensmestre på fiskefôr

Leveres i 2018

Fartøyet skal leveres i første kvartal 2018, og er designet for rørlegging, tunge løft og havbunnskonstruksjon i dypvannsmarkedet. Slike operasjoner krever ekstrem pålitelighet, og ved å integrere elektrisk kraft, fremdrift samt systemer for tilstands- og ytelsesovervåking, øker den totale effektiviteten, tilgjengeligheten og sikkerheten.

Les også: Skipsindustrien utnytter ikke VDR

Gigantverft

Wuchang Shipbuilding Industry Group ble etablert i 1934, og er et datterselskap av China Shipbuilding Industry Corporation. Det er et moderne, storskala og integrert verft for bygging av skip, offshorekonstruksjoner og forsvarsprodukter i Kina.

Verftet dekker et område på tre millioner kvadratkilometer og har bygget og levert mer enn 1000 fartøyer. De siste tiårene har verftet satset mer på bygging av spesialskip med høye ytelser, og levert mer enn 30 fartøyer for ankerhåndtering, tauing, offshore supply, standby-operasjoner, dypdykkingssupport, offshoreforskning og letevirksomhet for olje og gass.

Les også: Stabler i esker uten topp og bunn

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.