NYHETER

ABB leverer automatisering til ny Marine Harvest-fabrikk

Det er danske Graintec som har lagt bestillingen på 70 millioner kroner for styring og elektro til en fiskefôrfabrikk i Valsneset i Sør-Trøndelag.

Marine Harvests nye fiskefôrfabrikk i Sør-Trøndelag får styring fra ABB.
Marine Harvests nye fiskefôrfabrikk i Sør-Trøndelag får styring fra ABB. Bilde: Marine Harvest
20. juni 2013 - 10:06

Totalinvesteringen er rundt 800 millioner kroner, og fabrikken vil ha en produksjonskapasitet på 220.000 tonn i året. Anlegget skal stå ferdig i 2014.

Får beslutningsstøttesystem

ABBs DCS 800xA skal i sving. Det blir om lag 5000 signaler fra prosessene i fabrikken. Integrasjon mot Marine Harvests forretningssystem skal gjøres med ABB Cpmplus Enterprise Connectivity, et beslutningsstøttesystem for produksjonsbedrifter. Selskapet skal også levere transformatorer, 22 kilovolt sikringsbrytere, frekvensomformere, motorkontroll og datanettverk.

Les også: Skretting reduserer energiforbruket med 6 millioner kroner årlig

Hver dag spises 12 millioner måltider laks verden over. Marine Harvest er verdens største produsent av atlantisk laks, og bidrar til at Norge er verdens største eksportør, med leveranser til nær 100 land.
 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.