ARBEIDSLIV

90.000 kroner mangler mottaker

Espen Leirset
10. okt. 2005 - 11:35

Technoport i Trondheim skal dele ut 90.000 kroner til beste innovasjon innen helse og IT, og etterlyser kandidater.

Denne uka offentliggjorde Technoport at de skal dele ut prisen. Foreløpig har få kandidater meldt seg. Har du en godt utviklet teknologisk ide som kan benyttes i helsevesenet, kan du dermed bli 90.000 kroner rikere, reklamerer Hilde Christine Larssen i Technoport.Må gi bedre helse

– Oppfinnere, forskere eller andre personer med en ide som er godt utviklet er kandidater til å få prisen, opplyser Larssen til Teknisk Ukeblad.

Kandidatene må stå bak produkter som bidrar til bedre helsetjeneste, har potensial for internasjonal konkurransedyktighet og representerer nytenkning og innovasjon.

– I dag finnes det ingen slik pris. Bakgrunnen for dette initiativet er at vi ønsker å stimulere til økt nyskaping innen denne bransjen, forklarer Larssen.Fem teknologipriser

NTNU, Norsk senter for Telemedisin, Sosial- og helsedirektoratet, Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren (Kith), Leif Eriksson Nyskaping og Medtech Trondheim står bak prispengene.

Andre priser som deles ut under Technoport er Statoils forskerpris, Telenors nordiske forskningspris, Einar Brendengs teknologipris og Eksportørprisen Midt-Norge.

Technoport er Norges første teknologifestival, og har innovasjon, IKT, helse og IT og energi, olje og gass som tema-områder. Festivalen går av stabelen i Trondheim samtidig med UKA, og starter 19. oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.