FORUM

9 tegn på at du nærmer deg 60 år

21. apr. 2008 - 14:35

ARBEIDSLIV: I Teknisk Ukeblad nr. 1408 henvises det til en dansk undersøkelse som beskriver 10 tegn om at du er i ferd med å få sparken. 8-9 av disse tegnene passer også perfekt hvis du jobber i en bedrift med negative holdninger til eldre arbeidskraft. Gjennom mine mange år i arbeidslivet, hvorav drøye 25 år med diverse tillitsverv (bl.a konserntillitsvalgt), opplevde jeg ganske mange tilfeller hvor eldre arbeidstakere sa de ble «presset» til å ta AFP gjennom de metodene som artikkelen beskriver.

Da den tida kom, gjaldt dette presset også meg selv! Det eneste punktet som avvek var at vi ikke ble konfrontert med påstander om arbeidstabber som tilsa at vi burde «trekke» oss, men ordet manglende/irrelevant kompetanse, eller i verste fall overkvalifisering, ble brukt som et argument for å få folk til å «gi seg» i arbeidslivet.

Dagens politiske «babbel» om at vi må jobbe lenger holder ikke vann, dersom ledelsen i bedrifter ikke vil forstå at eldre arbeidskraft er en pålitelig ressurs og ikke en klamp om foten.

Erik Steen

Senioringeniør AFP

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.