ARKIVNYHETER

860 meter lang tunnel i Alta er utlyst

Den brede linjen av gule og grå striper markerer Talviktunnelen. Nåværende E 6 langs fjorden har en svært dårlig geometri.
Ill.: Statens vegvesen
Den brede linjen av gule og grå striper markerer Talviktunnelen. Nåværende E 6 langs fjorden har en svært dårlig geometri. Ill.: Statens vegvesen
29. juli 2011 - 13:11

Tunnelen får profil T 9,5. Entreprisen omfatter til sammen 530 meter tilstøtende veger, foruten støp av portaler, oppføring av to tekniske bygg og omlegging av VA-ledninger. En av portalene skal stå på 24 stålkjernepæler.

Overskuddsmassen fra tunnelen blir brukt til å fylle igjen et gammelt steinbrudd som har vært i bruk i flere tiår.

Vegvesenet tar sikte på åpne tunnelen sommeren 2013. Da erstatter den en bit av E 6 langs Altafjorden med svært dårlig geometri.

Talviktunnelen går gjennom Kjelsberget sørøst for tettstedet Talvik i Alta kommune. Den inngår i den 3,6 km lange parsellen Jansnes-Halselv, som er en av 7 parseller på ny E 6 mellom Storsandnes og Alta sentrum. Vegvesenet planla anleggstart på Jansnes-Halselv sommeren 2009, men på grunn av nye retningslinjer for bygging i områder med leire, ble det behov for ytterligere grunnundersøkelser.

Vegvesenet håper at det gjenstående arbeidet kan lyses ut i år. I så fall kan hele parsellen fullføres høsten 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.