OLJE OG GASS

85 prosent takket ja til StatoilHydros "gullpakke"

Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
8. jan. 2008 - 07:56

- Det er litt i overkant av forventningene, sier StatoilHydros informasjonsdirektør Ole Morten Aanestad til Dagens Næringsliv.

Jobber videre

Sluttpakketilbudet medfører at de ansatte får 70 prosent av dagens lønn utbetalt fram til de fyller 67 år, men med uavkortet oppsparing for årene etterpå.

Rosinen i pølsa er likevel at de som har valgt å gå, kan jobbe videre for andre arbeidsgivere uten at utbetalingene fra StatoilHydro stopper eller minskes. Med den skrikende etterspørselen for kompetanse petroleumsbransjen i dag opplever, er dermed også de videre jobbutsiktene svært gode for StatoilHydro-veteranene.

Nødvendig "onde"

Den norske oljegiganten har fått kritikk fra både politikere og interesseorganisasjoner for signalene en slik seniorpolitikk gir utad. StatoilHydro-sjef Helge Lund har på sin side uttalt at tiltaket er nødvendig for å trekke ut synergieffekter fra Statoils fusjon med Hydro.

YS' hovedtillitsvalgte i StatoilHydro, Stein Bredal, sier til DN at også han synes det er betenkelig at veteranene nå forsvinner.

- Men hadde vi sagt nei, ville vi ikke hatt mange medlemmene igjen, sier han.

Les mer om: