IT

83 millioner til full bredbåndsdekning

Magnhild Meltveit Kleppa og Heidi Grande Røys stiller opp med over 80 millioner kroner til de siste 4.000 husstandene som i dag ikke har tilgang til bredbånd.
Magnhild Meltveit Kleppa og Heidi Grande Røys stiller opp med over 80 millioner kroner til de siste 4.000 husstandene som i dag ikke har tilgang til bredbånd. Bilde: Joachim Seehusen
26. mars 2009 - 15:03

– Pengene vil bidra til at mange flere av de 4.000 husstandene som ved årsskiftet sto uten et tilbud, vil få bredbånd, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til NTB.

Milliarder

Siden 2006 har regjeringen bevilget 850 millioner kroner til bredbåndsdekning. Andre aktører har bidratt med det samme, slik at det til sammen er brukt 1,5 milliarder kroner i denne perioden.

– Utbygging av bredbånd er en viktig del av distriktsløftet, og vi satser på å stimulere til utbygging, særlig i områder der det ikke er kommersielt lønnsomt å bygge ut, legger Kleppa til.

Mest til nord

Det er Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark som får de høyeste bredbåndsbidragene, til sammen får de fire fylkene nær halvparten av beløpet.

Oslo, Akershus og Vestfold får ikke penger i det hele tatt.

Bredere bånd

Sammen med fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) presenterte Kleppa sin gavepakke torsdag.

Fordi de fleste husstandene allerede har tilgang på bredbånd, vil de rødgrønne regjeringskameratene også vurdere mulighetene for offentlig støtte til enda bredere bredbånd for å sikre hurtige og mer stabile bredbåndstilbud.

Til sommeren setter regjeringen ned en arbeidsgruppe som skal utrede nye mål for bredere bredbånd.

Teknologiuavhengig

– Det blir en tenketank for Soria Moria II, der vi vil komme med nye ambisiøse mål for tilgangen til bredbånd, sier Grande Røys.

Arbeidsgruppen skal foreslå nye målsettinger for et framtidig bredbåndstilbud og hvordan dette kan bli realisert. Men statsråden vil ikke si at hele landet skal dekkes av bredbånd over fiber.

– Jeg er ikke så opptatt av hvilken teknologi som velges, men tror ikke løsningen for det ytterste nes er fiber. Det er de ulike teknologiene og kostnadene for de forskjellige løsningene vi vil ha utredet, sier Grande Røys.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.