SAMFERDSEL

800 000 SUV-er har bremsefeil

MÅ INN: Har du en Tahoe, en Suburban eller en annen av sværingene fra GM, så kjør innom en GM-forhandler snarest. Du må få sjekket ABS-systemet før det smeller. Ikke minst viktig nå som glattføret nærmer seg.
MÅ INN: Har du en Tahoe, en Suburban eller en annen av sværingene fra GM, så kjør innom en GM-forhandler snarest. Du må få sjekket ABS-systemet før det smeller. Ikke minst viktig nå som glattføret nærmer seg. Bilde: GM
Stein Bekkevold
31. aug. 2005 - 12:56

Uten aktivt ABS får bilen kraftig økt bremslengde og du dundrer med et brak inn i bilen foran.

Dette skjer fordi hjernen din er programmert med den vanlige bremselengden i forhold til farten du kjører i.

Øker bremselengde

Når ABS slår seg av kan strekningen øke med så mye som 15 prosent.

Dette kan forårsak svært store og til dels alvorlige skader på bilen foran. Du kommer der med dine to tonn SUV (Sports Utility Vehicle) og braser uforvarende rett in i naboen foran. Dette skaper svært store karosseriskader, verre er at du risikerer å påføre barn og voksne i bilen foran deg til dels alvorlige nakkeslengskader.

Oppsøk verksted

Har du en Tahoe, Suburban eller en annen av de digre GM-sakene, så stikk innom nærmeste GM-forhandler MED EN GANG!

Årsaken til feilen kan være den ikke uvanlige i bilbransjen: For å spare ti kroner i kampen mot de asiatiske bilfabrikkene, kjøper vestlige fabrikker gjerne etter absolutt laveste anbud. Dermed risikerer de å få utstyr som ikke helt holder mål.

Årlig tas millioner av kjøretøyer inn til slike sikkerhetsaksjoner kloden rundt. Det hadde kanskje vært greiere å kjøpe dyrere/bedre saker med en gang?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.