KLIMA

80 nominert til klimapanelet

VIKTIG: Klima- og forurensningsdirektør Ellen Hambro mener det er en anerkjennelse av kvaliteten på norsk klimaforskning å få med norske hovedforfattere av Klimapanelets hovedrapport.
VIKTIG: Klima- og forurensningsdirektør Ellen Hambro mener det er en anerkjennelse av kvaliteten på norsk klimaforskning å få med norske hovedforfattere av Klimapanelets hovedrapport. Bilde: CAMILLA AADLAND
15. mars 2010 - 07:56

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har nominert 80 norske forskere og eksperter til arbeidet med den femte hovedrapporten til FNs klimapanel.

Rapporten skal være ferdig i 2014 og vil bestå av en sammendragsrapport basert på tre delrapporter.

Ferske og rutinerte

Klif, tidligere Statens forurensingstilsyn (SFT), koordinerer Norges arbeid med FNs klimapanel (IPCC).

– Vi har nominert 80 gode kandidater av begge kjønn fra ulike fagområder og forskermiljøer i Norge. Vi har både nominert forskere og eksperter som tidligere har bidratt i arbeidet til FNs klimapanel, og forskere som ikke tidligere har bidratt, sier Klif-direktør Ellen Hambro.

Skal velge

Byrået i FNs klimapanel består av medlemmer fra 30 land.

– De vil nå gå gjennom nominasjonene fra hele verden og velge hovedforfattere, koordinerende hovedforfattere og kvalitetssikrere for de ulike kapitlene, forteller Hambro.

– En anerkjennelse

I Klimapanelets fjerde hovedrapport i 2007 var åtte forskere fra ulike norske fagmiljøer hovedforfattere. I tillegg var det en rekke andre bidragsytere fra Norge.

– Det var en anerkjennelse av kvaliteten på norsk klimaforskning, sier klima- og forurensningsdirektør Ellen Hambro. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.