PRODUKSJON

75-årig luftspesialist utvider

24. okt. 2001 - 07:01

Midtsommers kjøpte bedriften Alfsen & Gunderson AS opp Caspar Hansen AS. Den tradisjonsrike 75-årige jubilanten kan dermed tilby et bredt spekter av produkter innenfor industriell luftbehandling og transport av produkter ved hjelp av luft, forteller administrerende direktør Helge Lindheim i Alfsen og Gunderson. Caspar Hansen opprettholdes som eget selskap, men på sikt vil bedriftene søke sammen.

– Sammen kan vi bygge opp en teknisk stab med høy kompetanse, sier administrerende direktør Bjørn Berentsen i Caspar Hansen AS.

65 ansatte

Fellesskapet vil få 65 ansatte. Omsetningen vil ligge på rundt 130 millioner kroner. Håpet er at gjennom et tett samarbeid skal bedriftene unngå de sykliske variasjonene som blant annet preger trelastbransjen, og derigjennom få en jevnere belastning på arbeidsstokken, også innen montasje og service.

Alfsen og Gunderson har drevet innen luft og luftbehandling for industrielt bruk i 75 år. Tørkeanlegg for papirindustrien er en salgsuksess internasjonalt. Selskapet har patentert en spesiell strekkmekanisme for vaiere som gjør det mulig å tørke vaierne uten at de spjærer eller ødelegges på annen måte, som følge av at vaieren utvider seg under oppvarming. Utstyret består av en vogn med pigger som tar tak i vaieren på siden, strekker den og holder den konstant i strekk.

Tørker trelast

Selskapet produserer tørkeanlegg for trelast, såkalt kammertørking. To typer anlegg leveres; et med gjennomkjøring, hvor materialene går automatisk gjennom tørkeanlegget i en kontinuerlig prosess, eller ved truckmating. I dette tilfelle kjøres trelast inn i tørken manuelt og tas ut manuelt.

Andre områder er vannteknikk og vannrenseanlegg. Stadig flere innser også at korrosjonsbeskyttelse ved bruk av tørr luft er et meget godt alternativ til tradisjonell korrosjonsbehandling. Selskapet leverer dessuten utstyr til fiskeindustrien, både for tørking og fiksering av blant annet garn. Med oppkjøpet av Caspar Hansen AS dekkes i tillegg transport og næringsmiddelindustrien.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.