ARBEIDSLIV

7000 i CV-basen

31. juli 2001 - 08:05

Da fellesferien var over 30. juli, besto basen dermed av eksakt 7000 ingeniører og sivilingeniører. Antallet vokser fortsatt, men ikke så voldsomt. Siden starten i 1998 har antall CV-er i basen økt jevnt og trutt, men ligget på mellom 6.600 og 6.900 de siste 18 månedene.

–Målet med basen vår er ikke å ha flest mulig kandidater, slik andre internett rekrutteringstjenester skryter av. Derimot vil vi ha kandidater som er på reell jobbjakt og med relevant utdanning og erfaring, sier Line Holaker, som søker i basen på oppdrag fra arbeidsgivere.

Hver uke får hun flere oppdrag og søker og kvalitetssikrer kandidater. Etter den manuelle utvelgelsen og matching, er det opp til arbeidsgivere og kandidater å inngå intervjuavtaler.

Holaker oppfordre alle som har lagt seg inn i basen om å oppdatere CV-en sin jevnlig.

–Når jeg får søkeoppdrag, leter jeg først blant dem som har oppdatert sine opplysninger i løpet av de siste månedene. Jeg anser de kandidatene for å være mest sultne på nye oppgaver, sier hun.

Hver uke blir CV-er slettet, enten av kandidatene selv, eller fordi de melder seg ut av en av foreningene. Veksten på nær 100 personer i ferien, er dermed et rent nettotall.

Registrering i CV-basen er forbeholdt medlemmer av NIF, NITO og Polyteknisk Forening (PF). Ved utmelding av foreningene, slettes CV-en. Det er kun Teknisk Ukeblads rekrutterer som får søke i basen. Dermed er anonymitet sikret inntil CV-eieren selv samtykker i at navnet bekjentgjøres overfor mulig ny arbeidsgiver.

Holaker mottar oppdrag fra alle typer arbeidsgivere i hele landet, både private, kommunale og statlige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.