T2

700.000 husstander får Wimp gratis

700.000 Canal Digital-kunder vil få tilbud om streamingtjenesten Wimp gratis gjennom sitt TV-abonnement.
700.000 Canal Digital-kunder vil få tilbud om streamingtjenesten Wimp gratis gjennom sitt TV-abonnement.
Stein Jarle Olsen
18. feb. 2011 - 12:47

Musikkstreamingtjenesten Wimp vil i løpet av våren bli tilgjengelig for opptil 700.000 norske Canal Digital-kunder.

– Historisk

Musikktjenesten skal inngå som en del av TV-abonnementet, i det partene kaller en "historisk distribusjonsavtale for norsk musikkbransje."

– Musikk har på mange måter gjennomgått en revolusjon de siste årene ved inntoget av streaming. Nå er vi ved et nytt veiskille gjennom at man vil nå ut til et mye større og bredere publikum når 700 000 husstander får tilgang til Wimp Vi gleder oss til å fortsette å guide nordmenn i alle de millioner av låter som er tilgjengelig hos oss. Vi skal være best på norsk, først med nytt og lett å bruke, sier Per Einar Dybvik, administrerende direktør i Aspiro Music.

Nytt nivå

Canal Digitals satellitt- og kabel-tv-kunder vil få tilbud om tjenesten på sin PC eller Mac, men helt gratis blir det ikke: Vil de ha Wimp på mobilen, vil de få tilbud om å betale for det.

– Denne avtalen bidrar til å løfte vårt digitale underholdningstilbud til et nytt nivå. At vi nå kan inkludere Wimp – med millioner av låter – i tv-abonnementet til rundt 700 000 kunder tror vi både vil glede våre kunder og endre måten mange nordmenn konsumerer musikk på, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital.

Sikrer inntekter

Musikkbransjen selv er selvfølgelig også fornøyd med avtalen.

– Med denne avtalen får en stor andel norske husstander en veldig god musikktjeneste rett inn i stua. Vi forventer at Wimp gjennom TV-abonnementet vil gi en stor økning i bruk av digital musikk. Denne avtalen er også med på å sikre låtskrivernes inntekter, både på kort og lang sikt, sier kommunikasjonssjef i TONO, Jan Richard Kjelstrup.

Wimp koster vanligvis 99 kroner i måneden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.