DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Driftskontrakter for over halvannen milliard er utlyst

Etter at Vegdirektoratet ga grønt lys for årets driftskontrakter, har utlysningene kommet på løpende bånd. 7 er ute på anbud nå. Tilsvarende kontrakter for inneværende periode har en samlet verdi på 1,525 milliarder kroner. De nye kontraktene blir atskillig større.

Bildet viser E 134 på Haukelifjell. Strekningen ligger i Vinje kommune i området Telemark vest. Anbudsfristen for driftskontrakten for dette området ble opprinnelig satt til 15. januar, men ble utsatt på grunn av usikkerhet i forbindelse med regionreformen. Nå er ny frist satt til 8. mars.
Bildet viser E 134 på Haukelifjell. Strekningen ligger i Vinje kommune i området Telemark vest. Anbudsfristen for driftskontrakten for dette området ble opprinnelig satt til 15. januar, men ble utsatt på grunn av usikkerhet i forbindelse med regionreformen. Nå er ny frist satt til 8. mars. Bilde: Google
31. jan. 2018 - 02:14

En stund var det usikkerhet om hvilke konsekvenser regionreformen ville få når den trer i kraft i 2020. Nå er usikkerheten ryddet av vegen.
To av driftskontraktene har frist 8. mars. De gjelder områdene Telemark vest og Karasjok. Den første skal gjelde i 8 år, den siste i 5 år.
Telemark vest ble utlyst 30. oktober i fjor med frist 15. januar i år, men fristen ble utsatt.

To fusjoner

Driftsområdet er resultatet av en sammenslåing av to områder - Vest-Telemark og Vinje. Riks- og fylkesveger i kommunene Drangedal, Fyresdal, Kviteseid, Nissedal, Nome, Tokke og Vinje pluss deler av Bykle og Odda inngår i området.
Området Karasjok består av kommunen det er oppkalt etter, pluss deler av Porsanger og Tana.
Alle de andre driftskontraktene som er utlyst, skal gjelde i 5 år fra 1. september.
9. mars er det frist for å gi anbud på kontrakten for området Ofoten, som omfatter kommunene Ballangen, Evenes, Gratangen, Ibestad, Lavangen, Narvik, Skånland og deler av Bardu, Salangen, Tjeldsund og Tysfjord.
Dette området er også resultatet av en fusjon. Ved forrige utlysning var det et område som het Narvik og et som het Evenes.

En frist hver dag

Neste anbudsfrist går ut 15. mars. Den gjelder området Ytre Romsdal som omfatter kommunene Aukra, Eide, Fræna, Midsund, Molde og deler av Averøy, Gjemnes og Nesset.

I tre dager fra 19. mars er det en anbudsfrist hver dag. Den første gjelder området Søre Sunnmøre som omfatter kommunene Hareid, Herøy, Sande, Ulstein, Vanylven, Volda og Vågsøy.

Den neste gjelder området Ytre Sunnfjord som omfatter riks- og fylkesveger i Bremanger, Flora, Gloppen og Naustdal.

Driftskontrakten som har anbudsfrist 21. mars gjelder området Indre Romsdal. Nesset, Rauma og Vestnes, pluss deler av Lesja, Norddal og Ørskog inngår i det området.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.