TRAFIKK OG ITS

7 av 10 er mot ny bompengeordning i Rogaland

Et stort flertall av innbyggerne på Nord-Jæren er negative til en ny bomring i distriktet. Folk har heller ikke stor tro på at ordningen løser trafikkproblemer.

Nord-Jærens innbyggere er ikke klare for den nye bompengeordningen som er vedtatt.
Nord-Jærens innbyggere er ikke klare for den nye bompengeordningen som er vedtatt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix
NTB
22. aug. 2018 - 12:29

Det viser en meningsmåling gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland i perioden 15. til 20. august. 200 innbyggere fra hver av kommunene Stavanger, Sola, Randaberg og Sandnes er spurt om hva de syns om den svært omstridte bompengeordningen på Nord-Jæren, og blant de 800 er kun 10 prosent positive.

– Årsaken til dette er at bompenger påvirker folks hverdag. Det blir dyrere. Det er en ganske kraftig motstand, sier Idar Eidset, seniorkonsulent i Respons Analyse til Aftenbladet.

Feilmarginen for de totale tallene er fra 2,1 til 3,5 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det er ikke så stor forskjell i svarene fordelt på kjønn og alder, men partitilhørighet synes å bety litt. Mens 96 prosent av Frps velgere og 77 prosent av Høyres er negative, er 62 prosent av Aps velgere negative. SV og MDG har flest positive velgere, men her er feilmarginen også størst for undersøkelsen.

LES OGSÅ: Forskere tror bilkøene nesten forsvinner når Oslo får 53 nye bomstasjoner

Når spurt om de mener den nye ordningen er nødvendig for å løse trafikkutfordringene i regionen, svarer 57 prosent «i mindre grad» eller «ikke i det hele tatt». Her svarer 38 prosent at de i stor eller noen grad mener bomringen er nødvendig.

Bompengemotstandere har varslet en stor aksjon onsdag, der de skal kjøre i kolonne i tre kilometer fra Bybrua i Stavanger, gjennom byen og til motorveien.

LES OGSÅ: Frp vil godta bompenger i hele 40 år for å berge Nordøyvegen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.