NYHETER

6. jobb på Ifjordfjellet er utlyst

Enda et oppdrag på fylkesveg 98 over Ifjordfjellet i Finnmark er sendt ut på anbud. Innen 26. juni må entreprenørene finne ut hvor mye de vil ha for å bygge om 4,9 km sommerveg til helårsveg.

Fylkesveg 98 mellom Suolojávri og Giilaš bærer sterk preg av behov for oppgradering. 26. juni er datoen å merke seg for dem som vil ha den jobben. (Foto: Google)
Fylkesveg 98 mellom Suolojávri og Giilaš bærer sterk preg av behov for oppgradering. 26. juni er datoen å merke seg for dem som vil ha den jobben. (Foto: Google)
20. mai 2014 - 13:30

Utbyggingen av fylkesveg 98 går skritt for skritt etter hvert som det bevilges penger. Oppdraget som er utlyst er det sjette i rekken siden arbeidet med å gjøre vegen over Ifjordfjellet til helårsveg ble igangsatt i for over fem år siden.

Den gangen lå vegen så lavt i terrenget at det var svært vanskelig å holde den åpen vinterstid. Siden har en større og større del av vegen blitt hevet og utvidet til snøprofil. Dermed har det blitt atskillig lettere å brøyte den.

Strekningen som står for tur ligger i Tana kommune og går mellom Suolojávri og Giilaš. Det er den siste parsellen på snaufjellet mellom Laksefjorden og Tanafjorden, men det er fortsatt behov for utbedring av fylkesveg 98 lengre øst i Tana kommune.

Terrenget vegen går gjennom er forholdsvis flatt. Likevel skal det sprenges 102 000 kbm og graves ut 108 000 kbm i veglinjen. Konstruksjoner er det lite av. Bare to korte bruer skal bygges på de 4,9 kilometrene. Vegbredden blir 6,5 meter på rette strekninger. I kurvene blir den opptil 7,1 meter.

Rambøll har utført prosjekteringen. Høsten 2015 må jobben være gjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.