NETTARKIV

5 SPØRSMÅL TIL ADMINISTRERENDE DIREKTØR I SWECO GRØNER Puster de største i nakken

Vibecke Hverven Overtok lederstolen i Sweco Grøner for ett år siden. Den 42 år gamle sivilingeniøren var tidligere viseadministrerende og leder for forretningsområdet vann og miljø.
Vibecke Hverven Overtok lederstolen i Sweco Grøner for ett år siden. Den 42 år gamle sivilingeniøren var tidligere viseadministrerende og leder for forretningsområdet vann og miljø. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
7. feb. 2006 - 17:02

1. Du har sagt til Teknisk Ukeblad at der Sweco er representert, skal selskapet være blant de tre største. Sweco har kontorer 15 steder i Norge. Hvor er dere ikke blant de tre største, og hva vil du gjøre for å komme dit?

Vi vurderer nå hvilke fagområder vi må styrke i de regionene vi er etablert. Den vurderingen er ennå ikke avsluttet. Lokale forhold vil gi svaret, og det vil variere fra sted til sted. Noen steder er vi kun representert med ett fagområde, der vurderer vi hvilke vi vil ha i tillegg.

2. Hvorfor er det så viktig å være blant de største?

Vi ønsker å vokse for å kunne tilby både spisskompetanse, bredde og kapasitet. Vi vil være helt i forkant med hensyn til kompetanse, systemer og programvare. Det er lettere når man er stor. Så ønsker jeg at våre ansatte har et utviklende fagmiljø og godt kollegialt miljø. Vi skal legge til rette for trivsel og utvikling og samtidig være synlig for våre kunder sentralt og regionalt. Vår visjon om å være en ledende kunnskapsbedrift innebærer å ha lokal tilstedeværelse slik at vi med nærhet kan tilby kundene våre tjenester. Med vår tverrfaglighet vil vi sørge for god grensesnitthåndtering.Til sist ser vi at kundene oftere har oppdrag der flere fag inngår.

3. Oppkjøp går ikke alltid smertefritt selv om både kjøper og selger er fornøyd. Kulturforskjeller kan skape vanskeligheter for de ansatte. Et stygt eksempel er forholdet SAS-Braathens. Hvordan forholder Sweco seg til denne problemstilllingen?

Vi er en kunnskapsbedrift. Vår absolutt viktigste ressurs er våre ansatte, går de ut døren, sitter vi relativt tomhendt igjen. Derfor har vi et sterkt ønske om å behandle våre ansatte på en god måte slik at de ønsker å være hos oss. I en oppkjøpssituasjon vil vi alltid vurdere om to kulturer kan passe sammen. Når oppkjøpet har skjedd, legger vi vekt på å ta vare på de ansatte i implementeringsprosessen.

4. Er det noen fagområder du ønsker å styrke, og er de noen du vil tone ned?

– Vi ser at det fortsatt vil skje mye innen hele bygg- og anleggsnæringen. Det er stor etterspørsel etter alle våre fagområder. Vi ønsker ikke å tone ned noen av områdene. Derimot ønsker vi å vokse innen flere områder. Innen f.eks. bygg og konstruksjoner ønsker vi spesielt å vokse i Oslo-regionen, men også i andre regioner, både der vi i dag er representert og der vi ønsker å etablere oss.

5.Hvor mange ansatte har Sweco Grøner i Norge ved utgangen av 2006?

– Det skulle jeg gjerne visst. Både organisk vekst og oppkjøp er jo avhengig av to parter, ikke bare oss. Jeg ønsker minst samme vekst som i fjor da vi vokste med 15 prosent fra 430 til 500 ansatte. Overskuddet i 2005 økte med 50 prosent til 38 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.