ARKIVNYHETER

5. entreprise på Stjørdalsparsellen er utlyst

De svarte linjene markerer vegene som inngår i entreprisen som er utlyst med 16. april som frist.
De svarte linjene markerer vegene som inngår i entreprisen som er utlyst med 16. april som frist. Bilde: Ill.: Multiconsult
5. mars 2010 - 02:02

Den 3,3 km lange strekningen Værnes-Havnekrysset er en del av Stjørdalsparsellen på E 6. To betongtunneler inngår i denne strekningen - Værnestunnelen og Tangtunnelen. Arbeidet med disse er godt i gang, nå gjenstår dagsonene. Sør for Værnestunnelen, nord for Tangtunnelen og mellom dem er det til sammen 1 670 meter europaveg som skal få fire felt.

På to strekninger på til sammen 600 meter skal det anlegges ny sørgående kjørebane helt utenom dagens E 6. På de øvrige strekningene skal dagens to-feltsveg erstattes av en helt ny fire-feltsveg.

Oppdraget omfatter også anlegg av 1 120 meter kommunale veger på det utfylte området vest for Stjørdal sentrum, 850 meter gangveg/fortau og 140 meter adkomstveger. I Halsøenkrysset hvor E 14 tar av fra E 6 skal permanent rundkjøring avløse en midlertidig.

Arbeidet med omlegging av kabler og ledninger blir ikke så omfattende som det pleier å være på vegprosjekter i tettbygd strøk. En vesentlig del av dette arbeidet er utført i en forberedende entreprise.

Oppdraget skal være fullført innen 1. november neste år. Ved årsskiftet 2011/2012 har E 6 fått fire felt på hele strekningen Værnes-Havnekrysset.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.