NYHETER

5 anbud på første jobb i Askøypakken

En vegpakke med en investeringsramme på 1,3 milliarder kroner kan bli etablert i Askøy kommune, hvis Stortinget vil. Første oppdrag har allerede vært ute på anbud takket være lokale forskutteringer.

Å ta seg fram på fylkesveg 563 til fots eller på sykkel, er ikke særlig fristende. Til neste år blir det mye lettere. (Foto: Google)
Å ta seg fram på fylkesveg 563 til fots eller på sykkel, er ikke særlig fristende. Til neste år blir det mye lettere. (Foto: Google)
30. mai 2013 - 13:00

Den planlagte Askøypakken består av 10 delprosjekter og to sekkeposter. Det første delprosjektet gjelder utbedring av en 650 meter lang strekning langs Bakarvågen på fylkesveg 563. Her blir det bygd fortau, og kjørebanen blir utvidet. Under fortauet blir det lagt kommunale VA-ledninger.

Fem entreprenører har gitt anbud. Det laveste er gitt av Hylland. Det er på 23,258 millioner kroner. Nest lavest ligger Øksnes Maskin med 24,156 mill. Øvrige anbydere er Drange Maskin (26,013 mill.), Halvorsen Grave & Transportservice (26,841 mill.) og Staren (32,752 mill.). Alle anbyderne er fra Bergen, bortsett fra Øksnes Maskin, som er fra Osterøy.

Rammen for det første delprosjektet er på 53 millioner kroner. Askøy kommune og Hordaland fylkeskommune har forskuttert 30 millioner. Dermed er det gode muligheter til at det blir fullført uansett hva det nye Stortinget måtte mene om Askøypakken. Det ser ikke ut til at saken blir behandlet i inneværende stortingsperiode.

Første delprosjekt omfatter sprenging av 8 500 kbm fjell og bygging av 640 kvm tørrmurer. Jobben må fullføres innen utgangen av april neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.