NYHETER

5,7 km g/s-veg er utlyst

En ny bit av gamle E6 på Romerike skal gjøres tilgjengelig for dem som tar seg fram for egen kraft. I Ullensaker kommune skal det etableres en 5,7 km lang gang/sykkelveg. Fristen for å gi anbud går ut 23. januar.

Denne gangvegen på brua over E6 tilfredsstiller ikke kravene til universell utforming. 23. januar er datoen å merke seg for dem som vil rette på forholdene. (Foto: Anders Haakonsen)
Denne gangvegen på brua over E6 tilfredsstiller ikke kravene til universell utforming. 23. januar er datoen å merke seg for dem som vil rette på forholdene. (Foto: Anders Haakonsen)
6. jan. 2014 - 08:27

Gamle E6 er også kjent som fylkesveg 454 og som Trondheimsveien. Den mistet europavegstatusen allerede på 70-tallet, men fremdeles er det mye som gjenstår før det blir sammenhengende gang/sykkelveg langs den.

At det er behov for et godt tilbud for fotgjengere og syklister langs fylkesveg 454 er det ingen tvil om. Det er stor lokal trafikk, og det er ikke langt mellom husene langs vegen. Flere steder er det tett randbebyggelse. Likevel er vegen svært dårlig egnet for annet enn motorisert trafikk. Skuldrene gir myke trafikanter minimalt med plass.

Utbygging av gang/sykkelveg langs fylkesveg 454 har gått tregt, men denne gangen blir det iallfall investert merkbart. I følge Vegvesenets overslag vil entreprenørarbeidet koste mellom 85 og 95 millioner kroner.

Den aktuelle strekningen går mellom Kløfta og Jessheim. Det sørlige endepunktet er krysset mellom Gamleveien og Trondheimsveien, det nordlige er like ved brua som fører fylkesveg 454 over E6 sør for Jessheim sentrum. Gang/sykkelvegen skal legges på vestsiden av kjørebanen.

Entreprisen omfatter også anlegg av en hvile/rasteplass for syklister og legging av nye kommunale ledninger for vann og avløp langs gang/sykkelvegen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.