MOBIL

4G i Bergen, Trondheim og Stavanger

Netcom har utvidet LTE 4G-tilbudet sitt til nye byer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. feb. 2011 - 11:49

LTE er mobilteknologien som brukes i Netcoms 4G-nett. Denne sørger for nedlastingshastigheter på mellom 20 og 80 Mbps gjennom mobilnettet.

Skrudd på i Bergen, Trondheim og Stavanger

Teknologien ble lansert i Oslo i 2009, og har nå blitt bygget ut og skrudd på i Bergen, Trondheim og Stavanger.

- 4G gir kundene våre muligheten til å surfe gjennom mobilnettet til ekstremt gode hastigheter, og vi tror det nye supernettet vil bidra til å endre våre mobil- og internettvaner ytterligere, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom i en pressemelding.

Krever eget ustyr

Dersom du vil benytte deg av 4G trenger du eget 4G-utstyr. Akkurat nå betyr dette at du må ha et eget USB-modem til PC-en din for å koble deg til 4G-nettet, da telefoner med 4G ikke er lansert i markedet.

I skrivende stund koster dette modemet 490 kroner dersom du kjøper det med Netcom Mobilt Brebånd Premium og binder deg i 12 måneder. Månedsprisen er 249,50 kroner, og du kan overføre inntil 15 GB data i måneden.

Alternativt kan du kjøpe det for en krone sammen med bredbåndsabonnementet Netcom 4G, som koster 699 kroner i måneden. Da er til gjengjeld 30 GB data i måneden inkludert.

Støtter også 3G

Modemet støtter for øvrig også GSM og 3G, slik at du kan koble deg til internett steder det ikke er 4G-dekning. Kartene til høyre viser hvor det er 4G-dekning i Bergen, Trondheim og Stavanger/Sandnes.

4G-telefoner på vei

At det kommer telefoner som støtter 4G er hevet over enhver tvil. Under CES-messen i Las Vegas i januar ble det lansert flere telefoner med LTE-støtte.

Dette betyr at du i praksis får skikkelige bredbåndshastigheter på telefonen, og at du for alvor for eksempel kan streame musikk, se video eller bruke mobilen som modem til PC-en din.

Det var blant andre HTC og Samsung som lanserte slike telefoner. De kan imidlertid ikke brukes i Norge uten videre, da de er laget for å brukes i CDMA-mobilnett som vi ikke har her i landet.

Vi forventer imidlertid at det lanseres LTE-telefoner for det europeiske markedet under Mobile World Congress i Barcelona denne måneden.

4G til "alle"

Netcom har for øvrig mål om å tilby LTE-dekning til 89 prosent av Norges befolkning innen utgangen av 2012. Ifølge Netcom skal dette inkludere alle byer, kommunesentre og store hyttefelt.

Operatøren skal etterhvert tilby LTE i 800, 1800, og 2600 MHz-båndene.

Sjekk om du har 4G-dekning i dag på Netcoms dekningskart »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.