ARKIVNYHETER

46 km rekkverk på anbud

På E 6 gjennom Ås kommune i Akershus er det bare lysmastene som hindrer biler ute av kontroll i å rase over midtdeleren. De som vil sette opp rekkverk, må gi anbud innen 1. september.
På E 6 gjennom Ås kommune i Akershus er det bare lysmastene som hindrer biler ute av kontroll i å rase over midtdeleren. De som vil sette opp rekkverk, må gi anbud innen 1. september. Bilde: Anders Haakonsen
14. juli 2010 - 21:33

På mesteparten av E 6 mellom Vassum sør for Nordbytunnelen og kommunegrensen mellom Moss og Rygge mangler det rekkverk på venstre side av kjørebanen. Bare på bruene og inn mot tunnelene er det rekkverk på venstre side, ellers er det ikke noe som hindrer en bil ute av kontroll i å fortsette ferden inn over midtdeleren.

Erfaringene viser at en bred, gressdekket midtdeler er ikke nok til å hindre møteulykker. Biler som kjører langt over tillatt hastighet kan komme seg helt over i motgående kjørebane. Dette vil Vegvesenet hindre.

Oppdraget som er lyst ut, omfatter levering og montering av til sammen 46 km rekkverk av den tradisjonelle typen med stålskinne mot kjørebanen. Avstanden mellom stolpene skal være to meter. Fordi rekkverket blir sammenhengende, blir det ikke lenger behov for deformerbare rekkverksender i forbindelse med bruer og tunneler. Til gjengjeld trengs de ved nødåpninger i rekkverket. Til sammen 27 rekkverksender skal demonteres og settes opp igjen andre steder. Dessuten skal rekkverksnedføringene flyttes.

Den som får kontrakten, skal også fjerne 400 meter wire-rekkverk, også kjent som «eggedeler». Slike rekkverk er svært farlig for motorsyklister, hvis de kjører på dem.

Prosjektet finansieres med trafikksikkerhetsmidler. Jobben skal være fullført innen 1. juli neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.