OLJE OG GASS

445 millioner til Kyllingstad

Anders J. Steensen
6. feb. 2008 - 13:49

IKM-Gruppen skal gi både operasjonell og støtte til drift av feltet Gjøa når det kommer i drift i 2010.

På vegne av Gjøa-lisensen og den fremtidige driftsoperatøren Gaz de Franc, har StatoilHydro tildelt den mest sentrale driftsstøttekontrakten for Gjøa-plattformen i Nordsjøen til IKM Gruppen AS.

Velge og vrake

– Det var stor interesse for denne kontrakten, og etter en runde med prekvalifisering, leverte fem tilbydere svært gode anbud, sier Kjetel Digre, StatoilHydros prosjektdirektør for Gjøa-feltet i Nordsjøen i en pressemelding.

Dette er en helt ny type kontrakt, som innebærer et mye nærere samarbeid mellom operatør og underleverandør.Integrert driftsorganisasjon

Kontrakten signeres og inngås formelt mellom Gaz de France Norge og IKM Gruppen AS. Kontrakten omfatter innleie til 55 stillinger i driftsorganisasjonene i Stavanger, Florø og offshore på Gjøa-plattformen. IKM skal også levere verkstedtjenester i Florø samt ingeniørtjenester etter behov.

– Gaz de France Norge ser frem til å etablere og utvikle en effektiv driftsorganisasjon for Gjøa-feltet i samarbeid med IKM Gruppen, uttaler Kjell Ola Jørgensen, operasjonssjef for Gjøa for Gaz de France Norge.63,5 millioner i året

Kontrakten inngås for fem år med opsjon på ytterligere to år og har en estimert verdi på 445 millioner kroner, inkludert opsjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.