KRAFT

4000 varmepumper med feil

IKKE LETT:Det hjelper ikke å ha verdens beste varmepumpe, dersom monteringen svikter. Selvgjort er ikke alltid velgjort!
IKKE LETT:Det hjelper ikke å ha verdens beste varmepumpe, dersom monteringen svikter. Selvgjort er ikke alltid velgjort! Bilde: ARKIV
Tore Stensvold
27. feb. 2007 - 14:08

Er du blant de 4.000 uheldige varmepumpeeierne som får feilkode ”H16” i vinduet, får du reparert varmepumpen uten kostnad.

Feilen med varmepumpene ble omtalt i flere medier i går.

Ifølge Panasonic består feilen i at en fjær i rotasjonskompressoren har vist seg å være følsom for kulde som i enkelte tilfeller kan føre til at pumpen ikke produserer kald- eller varmluft.

Spredt over hele Norden

Panasonic har solgt ca. 60.000 vamepumper av de berørte typene. I Norden er det solgt rundt 18.000. Det er blant disse det er registrert feil ved ca. 4.000 enheter.Disse modellene kan ha feilen:

  • CU-E9DKE
  • CU-E12DKE
  • CU-E9DKE-3 w
  • CU-E12DKE-3

Panasonic anbefaler å kontakte installatøren eller der man kjøpte varmepumpen for å få hjelp.

Døgnvakt

Panasonic har også opprettet en 24.-timers support-vakt, som kan nås på e-post: H16support@eu.panasonic.com

- Det inntrufne er virkelig beklagelig og vi gjør nå alt vi kan for å løse problemet og for å hjelpe våre kunder som har blitt berørt av dette, sier Andrea Gisle Joosen, administrerende direktør for Panasonic Nordic, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Flere med feil

TU.no har blitt kontaktet av eiere av varmepumper fra andre fabrikanter som melder om tilsvarende problemer. Ingen andre produsenter har i midlertid gått ut og innrømmet feil slik Panasonic har gjort.

Les mer om: