BYGG

400 sprengninger uten uhell

INGEN SPRENGNINGSUHELL: I forbindelse med utvidelsen av E6 mellom Dal og Boksrud, er det foretatt 400 sprengninger uten noen form for uhell.
INGEN SPRENGNINGSUHELL: I forbindelse med utvidelsen av E6 mellom Dal og Boksrud, er det foretatt 400 sprengninger uten noen form for uhell. Bilde: Statens vegvesen
Truls Tunmo
17. sep. 2010 - 12:29

På oppdrag for Statens vegvesen, startet Mesta i oktober 2009 utvidelsen av E6 på den 11 kilometer lange strekningen mellom Dal og Boksrud i Eidsvoll kommune.



Store ladninger

Siden da er det blitt foretatt 400 sprengninger med i gjennomsnitt 950 kilo sprengstoff i hver sprenging.

Totalt har det blitt sprengt ut 730 000 kubikkmeter med stein – et snitt med 1840 kubikkmeter stein per sprengning, skriver Statens vegvesen.no.



– Oppegående byggherre

De store sprengningene har ikke ført til skader av noe slag.

– Dette skyldes flere ting. Det viktigste tror jeg er en oppegående og engasjert byggherre som følger entreprenøren tett.



Må være til stede

Det innebærer blant annet å være til stede på store sprengningssalver og sprengninger nær tettbebyggelse, sier assisterende byggeleder i Statens vegvesen, Harald Fagerheim.



Sjekker prosedyrene

Han forteller at han i forkant av hver sprengning gjennomgår entreprenørens jobbanalyse og sjekker at prosedyrene gjennomføres i henhold til planen.

– Det er ingen hemmelighet at vi som byggherre med vår tilstedeværelse uten i felten har avdekket flere forhold som kunne ha fått alvorlige følger.

Dette synliggjør viktigheten av at vi følger opp entreprenøren tett, sier Fagerheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.