IT

40 år gammel teknologi mest populær

Ny undersøkelse blant norske ledere.

MODEN: Mer enn 40 år etter at e-post ble utviklet, er teknologien "still going strong" hos norske ledere.
MODEN: Mer enn 40 år etter at e-post ble utviklet, er teknologien "still going strong" hos norske ledere. Bilde: Colourbox
28. feb. 2013 - 10:35

Hvilke it-løsninger bidrar mest til å øke effektiviteten?

Dette spørsmålet fikk 511 ledere i privat og offentlig sektor i en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Microsoft Norge.

67 prosent svarte "e-post og andre meldingstjenester".

Elektronisk post ble utviklet sommeren 1970, og norske ledere mener dermed at de får mest for penga med en teknologi som er mer enn 40 år gammel

Les også: Hotmail blir til Outlook

Flaggskip

Undersøkelsen ble laget i forkant av Microsofts lansering av sitt nye flaggskip innen samhandling, Office 365.

Her er poenget at du skal kunne dele informasjon i de fleste formater og raskt kommunisere med relevante partnere, uansett om du har tilgang til pc, brett eller bare mobilen.

Hvilket grunnlag er det for Microsoft å satse på så avanserte alternativer når ledere flest syns det er e-post som bidrar mest til effektiviteten?

– Det er flott at ledere synes de får mye for pengene med e-post, sier direktør Ole Roterud ved norgeskontorets Office division.

Han har imidlertid tro på at brukerne vil se fordelene med kjappe medingsutvekslinger i tillegg til e-post og muligheten til videomøter fra pulten fremfor reisetid.

TRO: Direktør Ole Roterud hos Microsoft Norge har tro på at det nye flaggskipet skal slå an selv om de fleste norske lederne mener e-post bidrar mest til effektiv drift. Espen Zachariassen
 

Dårlig effekt

En kikk på detaljene i undersøkelsen viser at mer enn halvparten av lederne er opptatt av redskap for å finne dokumenter og annen informasjon, samt økonomisystemer.

Et kanskje mer spennende spørsmål er hvilke it-systemer som lederne mener bidrar mest til å redusere effektiviteten på jobben.

  • Her oppgir nesten én av fire it-drift og -infrastruktur. Med andre ord sliter en del med ustabile underliggende systemer.
  • Å finne frem informasjon og etablere en arbeidsflyt og gode arbeidsprosesser er det mange som sliter med å finne de rette verktøyene til.

Les også: Fant sensitiv informasjon på en av tre mobiler

Buzzword

Samhandling er et "buzzword" for de som tenner på denslags.

Idealet er it-løsninger og systemer som sammen med rett utforming av organisasjonen skaper et velfungerende økosystem med god flyt av informasjon i effektive arbeidsprosesser.

De fleste norske ledere opplever hverdagen noe annerledes: Mer enn halvparten av dem mener at it-verktøyene ikke fungerer på en helhetlig måte.

57 prosent oppgir at løsningene gjør jobben hver for seg, men ikke bidrar til at helheten blir effektiv.

Folk har skylda

Årsaken til dette ligger ikke i it-systemene, skal vi tro undersøkelsen:

Her ble respondentene presentert følgende påstand:

Det er kulturen på jobben som hindrer samhandling mellom kollegaer på arbeidsplassen.

65 prosent var enig.

Les også:

– Overgangen til IP vil påvirke oss fundamentalt i årene fremover

Lover 25 ganger raskere trådløst nett  

Seks skritt mot nettpirater  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.