MOBIL

4 millioner iPhone 4S

I løpet av helgen har Apple solgt fire millioner eksemplarer av iPhone 4S.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. okt. 2011 - 15:10

Tross en noe lunken mottakelse i teknologipressen har Apple solgt fire millioner iPhone 4S over helgen. Telefonen kom i salg fredag, og da i USA, Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland og Japan. 

Apple melder også at iOS 5, den nye versjonen av operativsystemet for bærbare iDingser, nå er tatt i bruk av 25 millioner kunder. iPhone 4S kommer for øvrig i salg i Norge 28. oktober. 

Saksøkes av Samsung

Samtidig har kranglefantene i Samsung i dag levert inn en begjæring til domstoler i Japan og Australia for å få stoppet iPhone 4S. Dette fordi de mener telefonen bryter med deres patenter. Steget er åpenbart knyttet til Apples mange søksmål mot Samsung, hvor de krever at sistnevnte slutter å selge blant annet Galaxy S II og Galaxy Tab 10.1.

Fra før av har Samsung levert inn begjæringer for å få stoppet iPhone 4S i Frankrike og Italia. I Japan krever Samsung også at salget av iPhone 4 og iPad 2 stopper.

Søksmålet i Japan dreier seg om et patent tilknyttet en metode å regulere energiforbruket i HSPA-tilkoblinger, og om grensesnitt. I Australia dreier det seg om patenter tilknyttet 3G.

Hvorvidt kravene blir tatt til følge gjenstår å se. Skulle dette skje kan Samsung stikke kjepper i hjulene for Apples neste fire millioner iPhone 4S.

Når partene har tenkt til å oppføre seg som voksne sier pressemeldingene ingenting om.

Kilder: Pressemeldinger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.