NYHETER

4 km g/s-veg utlyst i Aurskog-Høland

Myke trafikanter som ferdes på fylkesveg 115 i Aurskog-Høland kommune i Akershus skal få bedre forhold. Vegvesenet har lyst ut 4 km gang/sykkelveg med 28. august som anbudsfrist.

I dag er kjørebanen det eneste alternativet for syklende på fylkesveg 115. Senest i mai 2014 får de gang/sykkelveg. Den skal gå på høyre side av kjørebanen. (Foto: Google)
I dag er kjørebanen det eneste alternativet for syklende på fylkesveg 115. Senest i mai 2014 får de gang/sykkelveg. Den skal gå på høyre side av kjørebanen. (Foto: Google)
13. juli 2012 - 23:11

Gang/sykkelvegen skal gå mellom Hjellebøl og og det lille tettstedet Løken sør i kommunen. På halvparten av strekningen skal den gå langs vestsiden av kjørebanen. På den andre halvparten skal den følge traséen til den smalsporete Aurskog-Hølandsbanen, som ble nedlagt for 52 år siden.

En kulvert under fylkesvegen må utvides i forbindelse med etableringen av gang/sykkelvegen.

Oppdraget omfatter også utvidelse av busstasjonen på Løken. I dag har den bare plass til to busser. Når ombyggingen blir ferdig, blir det plass til seks.

Utvidelsen er påkrevet. Busstasjonen blir flittig benyttet av skolebusser. Ofte er seks busser inne samtidig, men de må stoppe der det finnes plass. En lite heldig løsning. Det skal også etableres en plass for innfartsparkering for 31 biler.

Hvis Vegvesenets beregninger holder, vil kontraktsummen ligge mellom 35 og 38 millioner kroner.

Busstasjonen og parkeringsplassen må være klare til bruk i august neste år før skoleåret begynner. Gang/sykkelvegen må være ferdig innen 12. mai 2014.

Rambøll har utført prosjekteringen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.