ARKIVNYHETER

4 km fylkesveg på anbud

Riksveg 33 går lengst til venstre av vegene på bildet. Ny og gammel fylkesveg 155 tar av fra riksveg 33 i samme kryss, men den nye bøyer av til venstre like etter krysset. Den nye vegen er tegnet inn med en lysere farve enn dagens veger.
Riksveg 33 går lengst til venstre av vegene på bildet. Ny og gammel fylkesveg 155 tar av fra riksveg 33 i samme kryss, men den nye bøyer av til venstre like etter krysset. Den nye vegen er tegnet inn med en lysere farve enn dagens veger. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
27. nov. 2009 - 01:53

Strekningen ligger i Gjøvik kommune, men langt utenfor byen. Ytterpunktene heter Tobru og Hørstadskauen. På Tobru tar fylkesveg 155 av fra riksveg 33.

Den nåværende vegen er smal og svingete og dessuten for bratt til å imøtekomme kravene som stilles til en moderne veg. Den nye vegen blir 6,5 meter bred. Den skal ta av fra riksveg 33 på samme sted som den gamle, men de to vegene skiller lag nesten med en gang. Etter noen hundre meter møtes de igjen. Herfra følger den nye vegen traséen til den gamle et kort stykke før vegene igjen skilles.

Prosjektet omfatter blant annet to rundkjøringer, tre underganger, en i betong og to i stål, og en bru. Vegen skal være ferdig høsten 2011. Den romslige byggetiden skyldes først og fremst noen store fyllinger som trenger tid til å sette seg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.