MOBIL

4,4 millioner eksemplarer

Så mange Lumia-telefoner solgte Nokia i fjerde kvartal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. jan. 2013 - 21:15

Nokia har levert en foreløpig rapport om tallene for fjerde kvartal 2012. Og det ser ut til at de gjorde det bedre enn fryktet. De regnet nemlig med å gå 2 til 10 prosent i minus på enheter og tjenester, mens tallene tyder på at det kommer til å gå i null, eller med et lite overskudd.

Det gikk bedre med salget av Lumia-telefoner enn forventet. Av totalt 6,6 millioner solgte smarttelefoner var 4,4 millioner Lumia-telefoner, og 2,2 millioner Symbian-telefoner. Totalt solgte de 79,6 millioner telefoner i fjerde kvartal.

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 920

50 millioner fra RIM

Videre var driftskostnadene lavere enn forventet, og de har fått en engangsutbetaling på 50 millioner euro for intellektuell eiendom. Dette er antakelig oppgjøret etter en patentstrid Nokia hadde med RIM, hvor de inngikk en avtale om å betalte Nokia 50 millioner euro for  bruk av deres patenter.

I tillegg har infrastrukturavdelingen Nokia Siemens Networks gjort det bedre enn forventet, noe de klarte for tredje kvartalet på rad.

Selv om 4,4 millioner Lumia er en anseelig mengde telefoner er det lite sammenlignet med de største. For eksempel solgte Samsung 30 millioner Galaxy S III de fem første månedene denne telefonen var i salg. 

Kilde: Nokia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.