T2

3DTV: Valg av butikk

TV-selgere kan ofte for lite om 3DTV.

8. juli 2012 - 07:15

Ved kjøp av 3DTV er det flere ting som ikke kan leses ut av nettsider eller brosjyrer.

3DTV-tester kan ikke svare deg på om du reagerer negativt på lavere vertikal oppløsning med passive 3DTV-er eller om du eller andre i familien sjeneres av flimring med aktive briller.

Dårlig kurset

I elektrovarehus er TV-er ofte stilt ut på en hel vegg fra gulv til tak, hvor alle TV-ene viser samme bilde i 2D.

Kanskje er en eller to 3DTV-er satt opp separat med 3D-innhold, men ikke alltid. 3D-briller er ofte fraværende eller ødelagt.

De ansatte er ofte dårlig kurset i 3D og 3DTV. Manglene er ofte flere, selv om du kan være heldig å treffe på betjening som har prøvd å sette seg inn i temaet.

Les også: TV-selgerne kan for lite om TV

Prøv fagbutikk

Det beste er å oppsøke en fagbutikk som fører både aktive og passive 3DTV-er av de viktigste merkene. I slike butikker møter du en helt annen service, og vanligvis mye større kunnskap.

Her bruker brillene å være i orden, og de har kanskje til og med to eller flere så flere kan se samtidig.

TV-ene er ofte kalibrert slik at farger og kontrast vises optimalt.  Det lille du eventuelt betaler ekstra i slike butikker er vel verdt det, og sannsynligheten for å komme hjem med riktig TV er mangedoblet.

Hos noen kan du også bestille uforpliktende time for demonstrasjon.

Har du ikke en slik butikk innen rimelig avstand, kan du eventuelt bestille 3DTV via nettbutikk og håpe på det beste, med mulighet for å returnere (og betale returfrakt) hvis du ikke er fornøyd.

Les også hovedsaken: Alt du bør vite om 3DTV

Andre saker om 3DTV:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.