MOBIL

3D og fire kjerner fra Nvidia?

En lekket presentasjon forteller om mobiler med 3D-skjerm og firekjernesprosessor. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. jan. 2011 - 14:49
Vis mer

Det meste tyder på at Nvidia forbereder lansering av en ny SoC under Mobile World Congress. Nå har det lekket ut en presentasjon som angivelig stammer fra Nvidia.

3D-skjerm

Her presenteres den nye SoC-en Tegra 2 3D, som støtter 3D-skjermer. Dersom dette medfører riktighet blir Tegra 2 3D verdens første 3D-system for mobiltelefoner. Systemet har ifølge presentasjonen en ARM Cortex A9-basert tokjerneprosessor med inntil 1,2 GHz. 

Fire kjerner

Presentasjonen forteller også om Tegra 3-SoC-en. Denne skal få firekjerneprosessor med inntil 1,5 GHz. Dette vil i praksis si at en mobiltelefon med Tegra 3 har fire prosessorer som kan dele på jobbene i telefonen. 

Sammenlignet med tablet-utgaven av Tegra 2 skal Tegra 3 ha tre ganger kraftigere grafikkytelse, støtte en skjermoppløsning på inntil 1920 x 1200 piksler og avspilling av Blu-ray-video.

I mobiltelefonutgaven vil det komme to varianter; en med tokjerneprosessor og en med firekjerneprosessor. Skjermoppløsningen er maks 1366 x 768 piksler. For å sette dette litt i perspektiv er dette 2,7 ganger så høy oppløsning som på Samsung Galaxy S og 1,7 ganger så høy oppløsning som på Apple iPhone 4.

Kommer i løpet av året?

Produkter med Tegra 2 3D skal ifølge presentasjonen lanseres i løpet av våren, mens produkter med Tegra 3 skal lanseres til høsten.

Hvorvidt den lekkede presentasjonen er ekte vare eller ei er det bare Nvidia som vet.

Kilde: Brightsideofnews.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.