IKT

3D modellen må brukes riktig

- Mange har ikke tatt ut alle gevinstene når de bruker 3D modell i maskinkonstruksjon, hevder adm. direktør Bjørn Tollefsen og markedssjef Anders Øverås i Engineering Data Resourses (EDR) i Sandvika.

Men de legger raskt til at mange også har sett mulighetene i å bruke modellene sammen med avansert programvare for å gjøre analyser og simuleringer samt ta riktige forretningsmessige beslutninger.

- Alle kan lage en 3D modell. Konkurransefortrinnet ligger ikke i å lage en 3D modell, men at du kan bruke modellen videre. I denne prosessen har vi vår styrke, sier Tollefsen. - Vi har løsninger på det meste og gir kundene løsninger som kan ta produktutviklingen videre, legger Øverås til.

Informasjonsformidler

Begge poengterer at 3D modellen skal være en informasjonsformidler som brukes i hele leverandørkjeden.

- Vi skal ikke gjøre jobben, men hjelpe våre kunder til å forbedre produktene ved hjelp av avansert programvare med blant annet datasimuleringer, sier Tollefsen.

EDR er blant annet distributør av DAK-programmet Pro/Engineer fra PTC og analyseprogramvaren Ansys. Den nylige distribusjonsavtalen PTC har inngått med tyske Man und Machine for det europeiske markedet vil ikke bety noen forandring for de norske kundene.

Med sine 19 ansatte og rundt 35 millioner kroner i omsetning er EDR en stor aktør. Salg av programvare, brukerstøtte og opplæring er hovedsakelig rettet mot det norske markedet. men selskapet har ambisjoner om å gjøre stadig mer i Sverige fra sitt kontor i Göteborg samt i Finland og Danmark.

På utkikk

Tollefsen opplyser at de stadig er på utkikk etter flere produkter som gjør at kundene kan bruke 3D modellen til simuleringer i enda større utstrekning.

- Dette bidrar til at vi stadig kan gjøre mer av arbeidet på skjermen og dermed komme raskere ut på markedet med et produkt, sier han.

- Jeg er overbevist om at vi kan lage bedre produkter med bruk av ny teknologi, sier Anders Øverås. Dessuten trekker han frem at de har en svært kompetent stab med ingeniører og sivilingeniører med industribakgrunn.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.