IKT

3D-kino for industrien

15. nov. 2000 - 16:43

En ny 3D-kino – som er den første i sitt slag i Europa – er en viktig brikke i et nytt senter som skal brukes for å demonstrere og visualisere spesielle industriprosjekter. Ved å ta i bruk avansert, tredimensjonal simulerings- og Internett-teknikk kan senteret koble sammen grupper av ingeniører fra hele verden mot et prosjekt. Det er også mulig å sette opp en virtuell fabrikk med linker til forretningsprosessen og programvare som styrer planlegging av produksjonsprosessen.

Programvare-leverandøren PTC har etablert senteret for Collaborative Product Commerce (CPC) sammen med datamaskinleverandøren Sun Microsystems og engelske Warwick Manufactoring Group. Senteret er knyttet opp mot The University of Warwicks International Manufacturing Centre. PTC er kjent for blant annet sine DAK-programmer for 3D mekanisk konstruksjon.

Fornyelse

Global konkurranse og økt fokus på tjenestesektoren medfører at produksjonsindustrien må forandres for å henge med i utviklingen. Her kommer det stadig inn nye nettbaserte løsninger som revolusjonerer den måten foretak arbeider og samarbeider med hverandre på. Kostnadene minsker, og effektiviteten øker.

Markedet er i denne sammenheng en viktig faktor. CPC er en teknikk som gjør det mulig å samarbeide over Internett på prosjektnivå med for eksempel kunder, leverandører, samarbeidspartnere og produktutviklingsgrupper. Sofistikerte visualiseringer og avanserte informasjonsteknikk gjør det mulig for geografisk atskilte konstruksjonsteam å samarbeide i realtid.

Virtuell fabrikk

Senteret kobler sammen grupper av ingeniører fra hele verden mot et prosjekt. Det kan også sette opp en virtuell fabrikk med lenker til forretningsprosessen og programvare som styrer planlegging av produksjonsprosessen.

– Senteret her i Warwick legger grunnlaget for en produksjonsindustri som skal samarbeide. PTCs CPC-teknologi gir selskaper som lager produkter, mulighet for å samarbeide mer effektivt på produktutviklingen og være raskere ute med nye produkter, sier C. Richard Harrison, som er toppsjef for PTC. Han mener samarbeidet med Sun er et forbilde som vil bli fulgt opp andre steder.

Shanker Trivedi som er nestsjef for Sun Microsystems i Irland og UK, mener at senteret demonstrerer det Sun har hevdet i 18 år, nemlig at det er nettverket som er selve datamaskinen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.