NYHETER

34 avvik hos E6-entreprenører

De tre hovedentreprenørene på fellesprosjektet E6-Dovrebanen er tatt for 34 avvik innen lønn og arbeidstid.

Redaksjonen Våre Veger
14. feb. 2013 - 14:35

Fellesprosjektet E6-Dovrebanens undersøkelser av lønn og arbeidstid er nå fullført og avdekker avvik på alle tre entrepriser. Entreprenørene er i gang med å rette opp avvikene og etterbetale lønn.

Det er revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte som på oppdrag fra Jernbaneverket og Statens vegvesen har gjennomført undersøkelsene blant entreprenørene som bygger firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane langs Mjøsa. Totalt er det avdekket 34 avvik som i grove trekk kan kategoriseres slik:

- Timesatser under gjeldende minstelønn for tariffavtalen som gjelder for aktuelt område.

- Avtalt arbeidstid overstiger arbeidsmiljølovens bestemmelser.

- Hovedentreprenører ikke kunne dokumentere systematisk kontroll av lønns- og arbeidsvilkår hos underentreprenørene.

Antallet avvik er jevnt fordelt på alle tre hovedentreprenører; Alpine Bau, Veidekke/Hochtief og Hæhre Entreprenør AS.  Boforholdene til de ansatte er også undersøkt og her er alt i orden.

- Jernbaneverket og Statens vegvesen er fornøyd med at samtlige hovedentreprenører har bekreftet at alle avvik enten er eller vil bli rettet opp så snart som mulig, herunder etterbetaling av manglende lønn, sier Taale Stensbye, prosjektleder for Fellesprosjektet E6-Dovrebanen.  Alle firmaer hvor det er avdekket avvik får derfor fortsette sitt arbeid med å bygge firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane langs Mjøsa.- Vi ser alvorlig på samtlige avvik som er funnet, selv om en del avvik på lønn er relativt små og i noen tilfeller kan forklares med misforståelser med hvilken tariffavtale som gjelder, forklarer Anne Braaten, assisterende prosjektleder i prosjektet. Fellesprosjektet vil uansett fortsette med å ha fokus på å sikre at alle som jobber på prosjektet har arbeidsvilkår i tråd med norske regler og bestemmelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.