KLIMA

34 000 ville delta

LANG KØ 1: Dette er en av to køer som journalister der delegater måtte stille opp for å få akkreditering. Men noen fikk ikke adgangskort til Bella Center fordi kapasiteten er sprengt. Mer enn dobbelt så mange som det er plass til ønsket adgang til forhandlingene.
LANG KØ 1: Dette er en av to køer som journalister der delegater måtte stille opp for å få akkreditering. Men noen fikk ikke adgangskort til Bella Center fordi kapasiteten er sprengt. Mer enn dobbelt så mange som det er plass til ønsket adgang til forhandlingene. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
7. des. 2009 - 07:28

KØBENHAVN: Det var lange køer da Teknisk Ukeblad kom til Bella Center søndag ettermiddag.

Det tok rundt to timer for delegater, journalister og observatører fra ulike organisasjoner og bedrifter å komme seg inn i senteret og få adgangskort. Tidligere på dagen var det kø helt ut av bygningen.

FNs klimasekretariat (UNFCCC) så seg etter hvert nødt til å stenge dørene på Bella Center. Det var rett og slett ikke kapasitet til alle journalistene.

REKLAME: En av svært mange klimarelaterte reklamer som preger Københavns lufthavn Kastrup før klimatoppmøtet. Kjetil Malkenes Hovland

Nådde maks kapasitet

"Maksimal kapasitet på Bella Center, hvor FNs klimaendringskonferanse skal holdes, er 15 000. Mer enn det dobbelte - 34 000 - har bedt om å få delta fysisk på møtet. På grunn av disse begrensningene må delegater fra organisasjoner delta gjennom et kvotesystem som også ble brukt på møtet i Barcelona," heter det i en pressemelding fra klimasekretariatet.

Dermed vil mange delegater måtte dele på sin adgang til klimaforhandlingene.

LANG KØ 2: Etter å ha skrevet under på et papir bar det over i denne køen for journalister og delegater for å ta bilde til ID-kortet for konferansen. Alle disse menneskene står i samme kø. Logistikken ble tøff for COP 15-møtet med over 34 000 som ønsket adgang i et hus med plass til 15 000. Kjetil Malkenes Hovland

3500 journalister er nok

For journalister ble det satt et tak på 3500, og dette tallet er nådd. Derfor vil man ikke vurdere å gi adgangskort til flere journalister før 9. desember.

Mange reportere må dermed følge med forhandlingene via internett, eller fra Københavns gater.

Men også der er det hundrevis av møter, foredrag, aksjoner, utstillinger, seminarer og stands.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.