INDUSTRI

- 3000 jobber kan forsvinne

OPPSIGELSER, OMPLASSERING ELLER NATURLIG AVGANG? Terje Nustat, leder i Fagforeningen SAFE frykter 3000 arbeidsplasser forsvinner i fusjonen, men leder i LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, deler ikke bekymringen.
OPPSIGELSER, OMPLASSERING ELLER NATURLIG AVGANG? Terje Nustat, leder i Fagforeningen SAFE frykter 3000 arbeidsplasser forsvinner i fusjonen, men leder i LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, deler ikke bekymringen. Bilde: Statoil

Lederen i Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren (SAFE) , Terje Nustad sier dette til Bergens Tidende i dag.

Uoffisielle beregninger

- Det nye selskapet vil ha et stort kostnadspress. Jeg forventer at de vil ta ut synergieffektene en slik fusjon vil gi. Det tilsier at flere tusen arbeidsplasser forsvinner. Statoil har selv foretatt uoffisielle beregninger som viser at 3000 personer vil bli overtallige, hevder Nustad til avisen.

Til avisen benekter informasjonssjef Ola Morten Aanestad at det vil bli store bemanningsreduksjoner som følge av fusjonen, men innrømmer samtidig at det vil bli overlapping på enkelte områder når Statoil og Hydro slås sammen.

Naturlig avgang

- Vi vil kanalisere personell til områder der det er vekstpotensial og mangel på arbeidskraft. Vi er inne i en tid med stort behov for kompetent arbeidskraft, og fusjonen vil frigjøre kompetanse som kan ta fatt på nye oppgaver, sier Aanestad til BT.

Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi deler ikke SAFE-lederens bekymring.

- Det er enighet om at overtallighet skal tas ut på omstilling og naturlig avgang, sier Sande til BT .

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.