ARKIVNYHETER

300 mill. kr. til næringsrettet forskning

Anders J. Steensen
12. nov. 2010 - 13:28

BIA-programmets(Brukestyrt Innovasjonarena) målsetting er å stimulere til forskningsbasert innovasjon i næringslivet. Innenfor sitt ansvarsområde delfinansierer BIA forskning som tar utgangspunkt i bedriftenes egne strategier uavhengig av bransje og faglige tema.

Pengene som nå utlyses skal fordeles på to ulike prosjekttyper: 1) Innovasjonsprosjekter i næringslivet og 2) Kompetanseprosjekter for næringslivet. Tidligst tillatte prosjektstart er 1. juli 2011.



Bedriftsintern Innovasjon

Bedrifter kan søke BIA om støtte til forskning gjennom et innovasjonsprosjekt (tidligere kalt Brukerstyrt innovasjonsprosjekt, BIP). Et innovasjonsprosjekt er forankret i bedriftenes egne strategier og forskningsmessige behov. Innovasjonsprosjektene har normalt en varighet på tre til fire år.



Økt kompetanse

Forskningsmiljøer kan søke om støtte til kompetanseprosjekter (tidligere kalt Kompetanseprosjekt med brukermedvirkning, KMB). Denne prosjekttypen skal bidra til at forskningsmiljøene bygger opp kompetanse på områder som er relevante for næringslivet. Kompetanseprosjektene går i gjennomsnitt over fire til fem år.



Prosjektskisser

BIA viser til at de ønsker en god dialog med søkerne sine, og oppfordrer alle til å sende inn kortfattede prosjektskisser i god tid før søknadsfristen. - Slik kommer vi tidlig i kontakt med søkerne og kan gi støtte og råd undervis i søknadsprosessen, heter det i utlysningen.

Søkere på Innovasjonsprosjekter kan selv velge om de vil sende inn prosjektskisse eller ei.



Obligatorisk

For søkere til Kompetanseprosjekter er det obligatorisk å sende inn en prosjektskisse på forhånd. Forskningsrådet mottar skisser fra 15. november til 5. januar 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.