NYHETER

3. utlysning av gangbru i Ringebu

Ringebu kommune gjør sitt tredje forsøk på å få en akseptabel pris på en gangbru. Brubyggingen er delt i to entrepriser. Begge har anbudsfrist 22. januar. 

Ringebu kommune gjør et tredje forsøk på å inngå en kontrakt om bygging av denne brua. Interesserte entreprenører må gi anbud innen 22. januar. (Ill.: Sweco)
Ringebu kommune gjør et tredje forsøk på å inngå en kontrakt om bygging av denne brua. Interesserte entreprenører må gi anbud innen 22. januar. (Ill.: Sweco)
24. nov. 2014 - 08:15

Den første utlysningen fant sted 1. juli 2013. Anbudene skulle åpnes måneden etter, men det var ingen anbud å åpne.

I september samme år ble jobben utlyst på nytt. På forhånd hadde kommunen tatt direkte kontakt med noen entreprenører for å vekke interessen deres. Det ga resultater. To anbud kom inn - et på 10,4 og et på 11,4 millioner kroner. Problemet var at kommunen mente de var for høye, og konkurransen ble avlyst.

Brua som planlegges, skal krysse elva Våla i kommunesentret. Den får bare ett spenn. Det bæres av en overliggende limtrebue. Før tredje utlysning er det gjort to forandringer: Bredden på gangbanen er redusert fra 4,1 til 3 meter, lengden er økt fra 31 til 34,7 meter.

 

Enklere grunnarbeid

Hensikten med forandringene er å gjøre brua billigere. Forlengelsen er et resultat av at landkarene er trukket litt vekk fra elvebreddene. Det betyr at grunnarbeidet blir mindre komplisert.

Oppdelingen i to entrepriser er et annet tiltak for å få prisene ned. Tidligere ble alt arbeidet utlyst som én entreprise. Denne gangen er det en entreprise for grunnarbeid, støp av landkar og anlegg av tilstøtende veger, og en entreprise for overbygningen. Byggherren håper lokale entreprenører kan være interessert i den første jobben. Hittil har ingen av dem vist interesse for brua. De som ga anbud etter den andre utlysningen var BMO Entreprenør fra Kongsberg og Veidekke.

 

Romslig byggetid

Byggherren håper også at romslig byggetid kan bidra til å holde prisene nede. Først ved utgangen av neste år må brua være ferdig.

Brua skal krysse Våla midtveis mellom to andre bruer over samme elv. Den ene er for E6, den andre for fylkesveg 387. Avstanden mellom disse bruene er vel 300 meter i luftlinje. Begge har fortau, men de er ikke særlig imponerende. Spesielt på fylkesvegbrua har fotgjengerne lite plass til disposisjon.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.