MOBIL

3 grunner til at dette bildet kan være ekte

Og tre grunner til at bildet av Samsung Galaxy S III kan være falskt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. mars 2012 - 11:15

OPPDATERT: Bildet er mest sannsynlig bare sludder og fjas. Som vår leser OleBrom påpeker, er telefonen på bildet lik Samsungs minitablet Galaxy S WiFi 4.2. Se bildet under.Litt fikling med Galaxy S WiFi 4.2 i Photoshop viser med all tydelighet at dette bildet er rent oppspinn. Vi gikk med andre ord rett i troll-fella.

Under ser du den opprinnelige artikkelen.

Det er ikke mange mobiltelefoner som er utsatt for såpass mye spekulasjon som den kommende Galaxy S III fra Samsung. Det var på forhånd ventet at Samsung ville vise frem denne under Mobile World Congress, men som kjent skjedde ikke dettte. 

Nå har det dukket opp et bilde som muligens kan være den nye modellen. Hvis dette er ekte saker ser det ut til at telefonen blir veldig tynn, har stor skjerm på rundt 5 tommer og får en egen kameratast.

Som alltid må man ta slike bilder med en god dose salt. Det er et bilde tatt av en dataskjerm eller et lerret, noe som gjør det enklere å skjule småfeil i bildet.

Det er likevel noen tegn som kan tyde på at det er ekte vare.

Tre ting som taler for

Designspråk: Telefoen ser ut til å ha samme designspråk som de nye tabletene Galaxy Tab 2 (10.1) og Galaxy Note 10.1. Det ser ut til å være en høyttaler nederst på forsiden av telefonen. Det samme finner vi på de nye tabletene. Telefonen minner i det hele tatt en god del om det Samsung har dyttet ut av fabrikkene sine i det siste.

PR-byrået: Nede i høyre hjørne av bildet er logoen til PR-byrået Weber Shanswick, som representerer Samsung.

Datoen: På Galaxy S II var datoen og stedet for lanseringen vist på widgetene på skjermen. Her ser vi at det står 22. mai 2012, og at det skal finne sted i London. Det stemmer med tidligere rykter.

Men det er hint om at det kan være oppspinn også.

Tre ting som taler mot

Fargene: Om du ser på ikonene i statuslinjen på toppen av skjermen er batterisymbolet blått. På Samsungs øvrige telefoner (til og med Galaxy S II med Android 4.0) er dette grønt. 

Kameratast: Vi håper selvsagt at Samsung har hørt på vårt ustanselige mas om at vi savner kamerataster på nye telefoner. Men faktum er at de knapt utstyrer noen telefoner med dette, og det ville i tilfelle være noe nytt i Galaxy S-serien.

Ikoner: Ett av ikonene nederst på startskjermen går som standard alltid til SMS-innboksen på Samsungs telefoner. Her mangler dette.

Ingen av punktene er sikre tegn på at bildet er ekte eller falskt, men vi har i alle fall reservert 22. mai i kalenderen for å være på den sikre siden. Inntil videre oppfordrer vi alle til å være skeptiske.

Kilde: Reddit.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.