ARKIVNYHETER

3,5 km lang rassikringstunnel i Rogaland

I denne bilen omkom en mann under et 20 meter bredt snøskred i mars i år. En 3,5 km lang tunnel skal erstatte den rasfarlige strekningen.
I denne bilen omkom en mann under et 20 meter bredt snøskred i mars i år. En 3,5 km lang tunnel skal erstatte den rasfarlige strekningen. Bilde: Jan Soppeland
7. okt. 2010 - 01:25

Tysdalsvatnet ligger i kommunene Strand og Hjelmeland øst for Stavanger. Ulykken inntraff ved Skreppeneset som er et av mest rasfarlige stedene på vegnettet i Rogaland. Her er fjellsiden langs riksveg 13 voldsomt bratt, og det er knapt noen vegetasjon til å holde igjen snøen når den først løsner. Det fatale raset var 20 meter bredt. Offeret var en 69 år gammel mann i en personbil.

Planlegging av rassikring av vegen var godt i gang før raset gikk. Etterpå ble arbeidet intensivert. I forslaget til statsbudsjett for 2011 er det satt av 50 millioner kroner til prosjektet.

Beløpet skal finansieres med forskudd fra Rogaland fylkeskommune og kommunene Strand, Hjelmeland og Suldal, og betales tilbake i 2014 og 2015. Utlysningen er dermed gjort med forbehold om godkjenning fra fylkeskommunen og Stortinget. Prosjektleder Odd-Magnar Nerland i Statens vegvesen ser på dette som en formalitet og regner med prosjektet blir vedtatt.

Tunnelen får T 9,5-profil. Oppdraget omfatter prosjektering, sprenging, sikring og utrusting. Elektroinstallasjoner er med i entreprisen. Prosjektet omfatter også oppgradering av 1 600 meter veg i dagen inn mot tunnelen.

Kostnadene er beregnet til ca. 400 millioner kroner. Anlegget skal være klart til bruk 1. november 2013.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.