ARKIVNYHETER

3,3 km E 6 i Alta skal utbedres

E 6 mellom Hjemmeluft og Aslakheimen går i sidebratt terreng. Store masseuttak blir nødvendig for å gi vegen skikkelig standard.
E 6 mellom Hjemmeluft og Aslakheimen går i sidebratt terreng. Store masseuttak blir nødvendig for å gi vegen skikkelig standard. Bilde: Edgar Olsen, Statens vegvesen
18. juli 2011 - 13:31

Ny E 6 skal følge nåværende trasé på det meste av strekningen, men det trengs et betydelig masseuttak for å gi vegen en akseptabel standard. Vegen er smal og svingete og går i sidebratt terreng. Ikke mindre enn 228 000 kbm skal sprenges ut. Det blir nesten 70 kbm pr. løpemeter.

Av den utsprengte massen skal 26 000 kbm brukes til fyllinger i veglinjen og 12 000 kbm til forsterkningslag. De øvrige 190 000 kbm blir lagt i depot. De skal senere brukes på andre veganlegg.

Det blir gang/sykkelveg langs 2 420 meter av den nye E 6. Lengst vest går den nye vegen helt utenom den gamle over en strekning på bortimot 900 meter. Her kan nåværende E 6 brukes av myke trafikanter i framtida.

Entreprisen omfatter også etablering av nye avkjørsler til private eiendommer og montering av 136 veglys.

Hjemmeluft-Aslakheimen er den østligste strekningen på ny E 6 mellom Hjemmeluft og Møllnes. Avstanden mellom ytterpunktene er godt og vel 15 km i dag. Nå arbeidet fullføres i juli 2013, blir den 6 km kortere.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.