ARKIVNYHETER

3,3 km av StorKrifast er utlyst

Her på Astad er det ene endepunktet for den 3,3 km lange strekningen som er utlyst. Innen 1. april må Vegvesenet ha anbudene.
Her på Astad er det ene endepunktet for den 3,3 km lange strekningen som er utlyst. Innen 1. april må Vegvesenet ha anbudene. Bilde: Reidun Øverland, Statens vegvesen
20. feb. 2011 - 10:57

StorKrifast omfatter tre delprosjekter. Strekningen som er ute på anbud nå, inngår i delprosjektet E 39 Høgset-Astad som ligger i Gjemnes kommune. Ytterpunktene for entreprisen er Blakstadelva i nordøst og Astad ved Batnfjordsøra i sørvest. Når vegen blir ferdig våren 2013, avløser den nåværende E 39 som går langs Batnfjorden. E 39 blir da 1,4 km kortere enn nå og får vesentlig høyere standard.

Den nye vegen får en bredde på 8,5 meter. Ingen store konstruksjoner inngår i den, bare tre traktorunderganger. For øvrig omfatter entreprisen 2,5 km skogsveg og 2 km adkomstveger. Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen i egenregi.

På Astad møtes nåværende og framtidig E 39. Krysset mellom de to vegene skulle inngått i entreprisen som er ute nå, men det ble tatt ut fordi reguleringsplanen for kryssområdet ikke ble ferdig tidsnok. Krysset går ut som egen entreprise senere. Dermed blir det hele fem anleggsentrepriser på den 10 km lange strekningen Høgset-Alstad.

De to første er lyst ut tidligere. Blakstadelva-Astad er nr. tre. Nr. fire gå ut om kort tid. Den gjelder strekningen Knutset-Blakstadelva som er ca. to km lang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.