BYGG

295.000 ansatte uten id-kort

UTEN VERDI: Reglene Bondevik II-regjeringen foreslo, ville gitt ID-kort uten verdi. Her et kort fra et pilotprosjekt, slik næringen selv vil ha det.
UTEN VERDI: Reglene Bondevik II-regjeringen foreslo, ville gitt ID-kort uten verdi. Her et kort fra et pilotprosjekt, slik næringen selv vil ha det. Bilde: Joachim Seehusen

5000 id-kort på to måneder er ikke mye når 300.000 arbeidstakere omfattes av ordningen.

Kravet om at man skal ha id-kort på bygg- og anleggsplasser gjelder fra 1. januar, med en overgangsperiode fram til 1. juli.

Søk nå

På grunn av saksbehandlingstid - og for å unngå at du blir sittende uten id-kort etter 1. juli, oppforder Arbeidstilsynet alle aktører i næringen til å starte søkeprosessen umiddelbart.

De får støtte fra BNL:

- Det er viktig at bedriftene bestiller id-kort så raskt som mulig. De som ikke har skaffet seg id-kort innen 1. juli kan bli ilagt bøter, sier spesialrådgiver Arne Slettebøe i BNL i en pressemelding.

Sanksjoner

Etter påske vil Arbeidstilsynets inspektører gi virksomhetene i bransjen pålegg om å starte søkeprosessen for å få id-kort, og etter hvert skjerper de sanksjonsbruken overfor bedrifter der de ansatte mangler id-kort.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.