IT

29 millioner nye abonnenter for Telenor

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor kan notere seg for 29 millioner nye abonnenter i fjerde kvartal. 55000 av dem var i Norge.
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor kan notere seg for 29 millioner nye abonnenter i fjerde kvartal. 55000 av dem var i Norge. Bilde: Scanpix

Telenor rapporterer i dag resultatene i fjerde kvartal 2011 og for 2011 som helhet.

Vekst

I fjerde kvartal hadde Telenor driftsinntekter på 25,4 milliarder kroner, en organisk vekst på sju prosent fra samme kvartal året før.

Selskapet hadde inntekter før renter, skatt, av- og nedskrivninger (EBITDA) på 7,4 milliarder kroner, mens det justerte driftsresultatet ble på drøyt 3,5 milliarder.

29 millioner nye

For hele året var driftsinntektene 98,5 milliarder kroner, EBITDA 30,5 milliarder og justert driftsresultat 15,2 milliarder.

– Resultatene i 2011 bekrefter nok en gang Telenors posisjon som et av Europas raskest voksende telekomselskaper, med en organisk vekst på syv prosent både for kvartalet og året. Vi fikk 29 millioner mobilabonnement i 2011, hvorav 7 millioner i fjerde kvartal, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.

Billigere terminering

Det er særlig i Asia Telenor opplever kundevekst. Bare i Bangladesh økte antall abonnenter med 1,2 millioner i siste kvartal. Også mye omtalte Uninor i India hadde voldsom vekst, med 4,1 millioner nye abonnenter.

I Norge økte antallet mobilbrukere med Telenor-abonnement med 51000 i siste kvartal, men Telenor poengterer at såkalt ARPU – gjennomsnittlig omsetning per bruker – gikk ned med sju prosent.

Dette skyldes i hovedsak lavere termineringspriser, ifølge Telenor. Total omsetning i Norge gikk ned med fem prosent.

Rettferdig behandling

For 2012 venter Telenor en organisk vekst på over fem prosent, men at Uninor-problemene vil gi et tap på rundt to milliarder kroner.

– Den positive utviklingen i Uninors drift gjennom året fortsatte i fjerde kvartal, og vi er nå anerkjent som en voksende aktør i det indiske markedet. Dommen som nylig ble avsagt i indisk høyesterett om å kansellere alle mobillisensene som ble utstedt i 2008, straffer Telenor for hendelser som fant sted før vi gikk inn i India. Vi jobber for å beskytte våre investeringer på alle mulige måter, og vil vurdere alle muligheter før eventuelle ytterligere investeringer. Vi forventer en rask og rettferdig behandling fra indiske myndigheter, sier Baksaas.

Les mer: Indias IT-statsråd sier Telenor er uten skyld

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.