NETTARKIV

28 000 svensker uten strømI begynnelsen av januar ble over 250 000 svensker strømløse etter orkanen Gudruns herjinger. En måned etter var fremdeles 2400 uten strøm. Så skjedde det igjen: Snøvær forårsaket et nytt strømbrudd forrige helg. Mandag morgen manglet 13 000 svensker strøm. –En del kunder har vært rammet både under orkanen Gudrun og nå denne helgen. Skåne og deler av Østersjøområdet tilhører de hardest rammede områdene, sier Karin Jarl-Månsson, markedssjef i Sydkraft Nät i en pressemelding.

Tekniske problemer med Sydkrafts telefonsystem førte i tillegg til lange ventetider og store vanskeligheter med å komme gjennom på telefon. Dette beklager Sydkraft.

Årsaken til det siste strømbruddet var nedisete strømlinjer. Bløt snø og frost gjør at is bygges opp på ledningene, og gjør dem sårbare for vind. Vinden får ledningene i sving, og på grunn av isen kan linjene komme for nær eller i kontakt med hverandre, noe som igjen kan lede til strømbrudd. Isolerte kabler påvirkes imidlertid ikke av fenomenet.

Sydkraft melder at erfaringene fra bådeorkanen Gudrun og forrige helgs forstyrrelser, vil ligge til grunn for fremtidig investeringsprogram for å uværssikre strømnettene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.