25 milliarder til bevaring av regnskog

25 milliarder til bevaring av regnskog
Statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen under Oslo Climate and Forest Conference torsdag formiddag. Bilde: Scanpix

De rundt 50 landene som deltar på den internasjonale regnskogkonferansen i Oslo, setter av rundt 25 milliarder kroner til bekjempelse av avskoging.

Bevilges raskt

Mesteparten av pengene ble lovet på klimatoppmøtet i København før jul, men landene økte torsdag beløpet med 500 millioner dollar.

– Vi har nå kommet opp i rundt fire milliarder dollar, sa statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse torsdag.

Pengene skal bevilges innen 2012.

Les også: Indonesia-avtale utgjør 700 Mongstad-anlegg

Viktig rammeverk

Statsminister Jens Stoltenberg er vert for konferansen med stats- og regjeringssjefer, miljøvernministre, eksperter, internasjonale organisasjoner og frivillige organisasjoner fra en rekke land som er engasjert i arbeidet for bevaring av verdens regnskoger.

– I dagens møte har rundt femti land blitt enige om et rammeverk for raskt å sette i gang tiltak for å redusere avskoging. Dette kan bli et viktig skritt fram mot klimaforhandlingene i Mexico i år, sa statsminister Stoltenberg på Oslo Climate and Forest Conference.

Fellesskap avgjørende

– Som vertskap for neste partskonferanse under FNs klimakonvensjon, støtter vi helhjertet opp om dette initiativet, sa Mexicos miljøvernminister Elvira Quesada, ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Quesada deltok på møtet i Oslo torsdag.

– Det er vårt syn at konkrete initiativ, der i-land og u-land i fellesskap tar grep for å redusere klimagassutslipp, er avgjørende viktig for å få et positivt utkomme av FN-forhandlingene, sa Quesada videre. (©NTB)

Les mer om: