KLIMA

25 milliarder til bevaring av regnskog

Statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen under Oslo Climate and Forest Conference torsdag formiddag.
Statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen under Oslo Climate and Forest Conference torsdag formiddag. Bilde: Scanpix
27. mai 2010 - 12:06

De rundt 50 landene som deltar på den internasjonale regnskogkonferansen i Oslo, setter av rundt 25 milliarder kroner til bekjempelse av avskoging.

Bevilges raskt

Mesteparten av pengene ble lovet på klimatoppmøtet i København før jul, men landene økte torsdag beløpet med 500 millioner dollar.

– Vi har nå kommet opp i rundt fire milliarder dollar, sa statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse torsdag.

Pengene skal bevilges innen 2012.

Les også: Indonesia-avtale utgjør 700 Mongstad-anlegg

Viktig rammeverk

Statsminister Jens Stoltenberg er vert for konferansen med stats- og regjeringssjefer, miljøvernministre, eksperter, internasjonale organisasjoner og frivillige organisasjoner fra en rekke land som er engasjert i arbeidet for bevaring av verdens regnskoger.

– I dagens møte har rundt femti land blitt enige om et rammeverk for raskt å sette i gang tiltak for å redusere avskoging. Dette kan bli et viktig skritt fram mot klimaforhandlingene i Mexico i år, sa statsminister Stoltenberg på Oslo Climate and Forest Conference.

Fellesskap avgjørende

– Som vertskap for neste partskonferanse under FNs klimakonvensjon, støtter vi helhjertet opp om dette initiativet, sa Mexicos miljøvernminister Elvira Quesada, ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Quesada deltok på møtet i Oslo torsdag.

– Det er vårt syn at konkrete initiativ, der i-land og u-land i fellesskap tar grep for å redusere klimagassutslipp, er avgjørende viktig for å få et positivt utkomme av FN-forhandlingene, sa Quesada videre. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.