TUNNELER

25-åring har vokst seg landsdekkende innen tunnelelektro

– Selskapet kan se tilbake på en fantastisk reise gjennom disse 25 årene, forteller adm. dir. Oddgeir Anundsen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. apr. 2020 - 07:58

Energientreprenørselskapet Kraftmontasje ble stiftet 26. april 1995, og kunne sist helg feire 25-års jubileum. Men korona-tider gjorde at den store markeringen er blitt utsatt. 

Daglig leder i Kraftmontasje, Oddgeir Anundsen.
Daglig leder i Kraftmontasje, Oddgeir Anundsen.

– Det startet med sju ansatte, to kontorer og en enkel garasje i Vestnesbukta, til det som er dagens virksomhet med base i Skorgen og 85 ansatte. De første årene begrenset markedet seg til mindre utbygginger på kraftledninger på Vestlandet og alpinanlegg i Sør-Norge. 

– Nå er selskapet blitt et av de ledende landsdekkende selskapene innen alle størrelser av kraftledninger og nyinstallasjon og rehabilitering av veitunneler, forteller han.

– Gjennom årene har vi som alle andre selskap hatt utfordringer og nedturer, men i det store bildet har vi klart å bygge et solid og godt selskap. I løpet av de 25 årene som er gått har selskapet hatt underskudd i bare to av de årene, og de siste årene har selskapet igjen vist en god utvikling. I 2019 var det økonomisk nest beste året i vår historie. Og vi kan for tredje år på rad se tilbake på null ulykker med fravær, sier Anundsen.

Selskapet var i en periode en del av det svenske One Nordic-konsernet, men ble igjen selvstendig, norskeid fra januar 2018.  I dag er det regionale investorer fra Møre og Romsdal som sammen med ansatte eier selskapet. 

 
 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.