ARKIVNYHETER

210 omkom i trafikken i 2010

Det var mange som gikk i fakkeltog i Stokke kommune søndag ettermiddag under minnesmarkeringen for de som har opplevd en trafikkulykke, "Lys til ettertanke".
Det var mange som gikk i fakkeltog i Stokke kommune søndag ettermiddag under minnesmarkeringen for de som har opplevd en trafikkulykke, "Lys til ettertanke". Bilde: Lien, Kyrre/Scanpix
NTB- Siri Marte KværneNTB- Siri Marte Kværne
3. jan. 2011 - 12:34

– Det ser bra ut i den forstand at vi har hatt en jevn nedgang de siste 15 årene. Og at vi også i 2010 har klart å komme under tallene fra året før, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk til NRK.

I 2009 mistet 212 personer livet på norske veier. I 2008 og 2007 var tallet henholdsvis 255 og 232, viser tall fra SSB og Trygg Trafikk.Ungdom overrepresentert

I likhet med tidligere år er ungdom overrepresentert i veistatistikken for 2010. Totalt omkom cirka 50 personer i alderen 15 til 24 år på veiene i fjor.

Nye og tryggere biler er trolig en av årsakene til at dødstallene på norske veier likevel har sunket de siste årene. Men med større forsiktighet i trafikken kan enda flere liv bli spart.

– Hold fartsgrensene og bruk bilbelte, oppfordrer Sandberg i Trygg Trafikk.

Det er fartssyndere, berusede førere og personer uten bilbelte som oftest omkommer i trafikken, ifølge direktøren.Minnemarkering

Søndag ble den årvisse minnemarkeringen «Lys til ettertanke» holdt i Stokke i Vestfold. Med minnegudstjeneste i Skjee kirke og fakkeltog mintes de frammøtte skadde og omkomne i Vestfold-trafikken, men også ellers i landet.

Blant dem som holdt appell i kirken, var Knut Birkeland. Han mistet to tenåringsdøtre i en bilulykke på Bygdøy i 2008. Ulykken krevde tre unge menneskeliv.

– Ta vare på det som er igjen etter en slik ulykke. Det er en voldsom sorg som må bearbeides best mulig, er Birkelands oppfordring til dem som opplever å miste noen i trafikken. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.