KLIMA

21 personer evakuert etter flom i Brumunddal

Store nedbørsmengder førte til flom og oversvømmelse i Brumunddal natt til tirsdag. Bildet er fra Nordåsvegen.
Store nedbørsmengder førte til flom og oversvømmelse i Brumunddal natt til tirsdag. Bildet er fra Nordåsvegen. Foto: John Arne Holmlund / HA / NTB scanpix
13. aug. 2019 - 09:33
 

21 personer fra ti boliger ble natt til tirsdag evakuert grunnet flom i Brumunddal i Ringsaker kommune i Hedmark.

– Regnet har medført bevegelser i jordmasser i Brumunddal, en elv har gått over sine bredder og gravd unna masse under flere bygninger, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NRK ved 5-tiden tirsdag morgen.

De første to personene ble evakuert halvannen time etter midnatt. Siden har flere og flere blitt evakuert.

Til NTB sier Hoft at boligene ble besluttet evakuert fordi de er usikre på fundamentene. Han kaller det et forebyggende tiltak som gjøres med tanke på sikkerheten til beboerne.

I morgentimene tirsdag hadde regnet gitt seg, og ved halv åtte tiden var politiet ferdig med sitt arbeid på stedet.

– Kommunen vil fortsette med opprydningsarbeidet utover dagen. Noen av veiene er fremdeles stengt, sier operasjonsleder Geir Rune Ekse i Innlandet politidistrikt.

Nattens uvær har ført til store materielle skader i kommunen som ligger ved Mjøsas østre bredd. Operasjonslederen forteller om flere småras, ødelagte veigrøfter og vann som har tatt seg inn i hus.

Det er ikke meldt om personskader, eller skadde dyr. De evakuerte må fortsatt holde seg borte fra husene sine.

Les også

 
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.