BYGG

200 nye leiligheter i Asker

VESTVENDT: Området ved Bondistranda er et av få områder i asker med vestvendte tomter. Solforholdene skal være meget gode.
VESTVENDT: Området ved Bondistranda er et av få områder i asker med vestvendte tomter. Solforholdene skal være meget gode. Bilde: Voice Reklamer AS
Joachim Seehusen
11. feb. 2011 - 13:53

Første byggetrinn blir på 84 boliger. Til sammen blir det 200 nye leiligheter ved Bondivann, to kilometer fra Asker sentrum.

Prosjektet er basert på en samarbeidskontrakt mellom Peab og ABBL (Asker og Bærum Boligbyggerlag), som sammen har stiftet utbyggingsselskapet Bondistranda Utvikling AS. Kontraktssum for utbygging av hele området vil beløpe seg til 365 millioner kroner, uten moms. Det er hittil inngått kontrakter for 160 millioner for byggetrinn 1, samt 25 millioner for infrastruktur.

Kløverhus

Øst for Bondistranda er det planlagt tradisjonelle lamellblokker, på tre til fire etasjer med heis direkte fra garasjekjeller. Vest for Bondistranda, nærmest vannet, vil Peab bygge syv såkalte kløverhus. Kløverhusene vil bestå av tre separate bygningskropper, bygget sammen med et adkomstparti bestående av trapperom og heis. Hvert kløverhus vil bestå av to 3-roms leiligheter og en 4-roms leilighet på hvert plan over tre til fire etasjer. Totalt vil området bestå av en rekke ulike leilighetstyper fra 2-roms leiligheter på ca. 50 m 2 til store familieboliger på over 130 m 2.

Stor interesse

– Bondistranda er et stort og viktig prosjekt for Peab, og det er et godt tegn at vi har truffet så godt med løsningene at vi nå kan sette i gang med byggingen. Det er spennende å utvikle et nytt boligområde i Asker. Interessen for prosjektet har vært stor, og de første kjøperne vil kunne flytte inn fra mai 2012, sier Petter Moe, adm. dir. i Peab.

– Bondistranda er ett av få boligområder i Asker med vestvendt beliggenhet. Boligene vil få glimrende solforhold . Nærheten til vannet, og ikke minst det grønne preget dette boligprosjektet vil få, gjør at Bondistranda trolig kan utvikles til å bli et av Askers mest attraktive boligområder, sier Søren Pedersen, adm. dir. i ABBL.

Gasa Arkitekter står for utformingen av prosjektet, som består av 7750 m 2 boliger og ca 4000 m 2 garasje.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.